Karaman İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “İlimizde, mevcut huzur ve güven ortamının devam etmesi için suç ve suçlularla etkin bir şekilde mücadelemiz büyük bir özveri ve fedakârlıkla devam etmektedir.

Suç ve suçluyla mücadele kapsamında, güvenlik uygulamalarına toplumun katılım ve desteğinin sağlanması, gerek uygulamaların etkinliği, gerekse toplumun güvenlik ile ilgili beklenti ve taleplerinin karşılanması açısından büyük önem arz etmektedir. Bu noktadan hareketle, Toplum Destekli Polisliğin en önemli faaliyetleri arasında yer alan "Huzur Toplantıları" düzenlenmektedir.

İl Emniyet Müdürümüzün talimatları doğrultusunda, Müdür Yardımcımız koordinesinde Polisevinde, mahalle muhtarlarımızla son iki ay içerisinde toplam 3 kez huzur toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıda mahalle muhtarlarımızla birebir iletişim kurularak vatandaşlarımızın talep ve beklentileri alınmıştır.

Yapılan toplantılarda, vatandaşlarımızın güvenlik güçlerimize vereceği desteğin çalışmalarımıza büyük oranda katkı sağlayacağı, suçla mücadelenin toplum odaklı yürütülmesine imkân sağlayacağı, Polis- Halk ilişkilerinin gelişerek suç mağduriyetlerinin azaltılacağı vurgulanmıştır.” denildi.