Moğolistan’da Türk okullarında görev yapan torunlarının Nomin Batyargal adlı öğrencisini görmek isteyen Kadriye-Selahattin çifti Karaman İl Etkinliği için gelen misafirleri ziyaret etti.
Torunu Betül Ateş’in bir yıldır Moğolistan’daki okulda görev yaptığını belirten Anneanne Kadriye Özcan, Nomin Batyargal ile hem hasret giderdi hem de hatıra fotoğrafı çektirdi. Kendi  torunu gelmiş gibi heyecanlanan ve sabırsızlanan Özcan çiftine Karaman İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Cafer Çevik ve otel yetkilileri yardımcı oldu. Demosan Otel’de düzenlenen gala yemeğinde Nomin Batyargal ile  birlikte olmaları sağlanan Özcan çifti ayrıca sahneye davet edilerek Karaman Valisi Süleyman Kahraman tarafından ödül verildi.  Kadriye Özcan, torunundan son anda bir telefon alarak otele geldiklerini ve öğrencisini yürümekte zorlanan eşi Selahattin Özcan ile ziyaret etmeyi düşündüklerini belirtti. Torununu görmüş gibi ayrı bir heyecan yaşadıklarını dile getiren Özcan, binlerce kilometre uzaklıkta da onun kokusunu öğrencisine sarılarak duymaya çalıştıklarını belirtti.
Nomin Batyargal da yaptığı açıklamada bir yıldır öğretmeni Betül Ateş ile birlikte olduklarını söyleyerek abla-kardeş yakınlığında birbirlerini sevdiklerini dile getirdi. Çekilen hatıra fotoğrafının mail olarak atılmasını isteyen Batyargal, öğretmenlerindeki sıcaklığı, ilgiyi şimdi burada yakınlarından da gördüğünü sözlerine ekledi.