KARAMAN’da Karayolu Trafik Haftası kutlamaları tamamlandı. Trafik sorunlarını çözümlemek, ülkede trafik kazalarının önlenmesi ve kurallara uyulması konusuna dikkati çekmek amacıyla "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" kapsamında Karaman’da “Trafiğe Saygı Yürüyüşü” gerçekleştirildi.


Karaman Aktekke Kent Meydanında toplanan kalabalık İsmet Paşa güzergahından Cumhuriyet Meydanı Anıt Park’a kadar “Trafiğe Saygı yürüyüşü”nde bulundu. Yürüyüşe, Karaman Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Emniyet ve Jandarma Trafik Teşkilatı  ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Belediye Bandosunun renk kattığı yürüyüşte, öğrenciler ellerindeki “Trafik canavarı olma”, “Hızını azalt, ömrünü uzat”, “Trafik kurallarına saygı insanlığa saygıdır”, “Küçük bir ihmal en büyük bir felaketi doğrurabilir” gibi dövizleri taşıyarak vatandaşlara mesajlar verdi. Yürüyüş sırasında vatandaşlarda korteji alkışlayarak kutlamalara renk kattı.


YILIN ŞÖFÖRÜ ÖDÜLLENDİRİLDİ STANTLAR GEZİLDİ
Trafik Haftası kutlamaları finalinde Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve istiklal marşının okundu. Karaman Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü 4. Sınıf Emniyet Amiri İsmail Aktaş günün anlamına ilişkin konuşma yaptı. Aktaş her yaştaki insanın dikkatini trafik olgusu üzerine çekerek;

“Ülkemizde taşımacılığın büyük bir bölümünün karayolu ile yapılması ve nüfusumuzun hızla artmasına paralel olarak araç sayısı da hızla artmaktadır. Bu yönde trafik sorunları da artmaktadır. Trafik kazalarında binlerce insanımız hayatını kaybetmekte ve yüz binlerce insanımız sakat kalmaktadır. Ayrıca bir karşılaştırma yapacak olursa ülkemizde her 2 yılda bir trafik kazalarında yaşayan meydana gelen insan sayısı 1999 Marmara depreminde ölen insan sayısına eşittir.”dedi.
Yapılan konuşmanın ardından 20 yıllık özel hat minibüslerinde çalışan 48 yaşındaki Hasan Hüseyin Türedi Yılın Örnek Şoförü olarak seçildi. Türedi’ye ödülünü ise Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım takdim etti. Ödül töreninin ardından protokol üyeleri vatandaşlar ve öğrencilerle birlikte Trafik stantlarını gezdi.