Karaman’da doğuştan zihinsel engelli olan 40 yaşındaki Halim Kaya’dan 5 gündür haber alınamıyor.

Edinilen bilgilere göre Karaman’da Mansur Dede Mahallesi 087. Sokak no 7 sayılı ikamette ailesi ile birlikte yaşayan Halim Kaya (49, iddiaya göre 28 Kasım Perşembe günü saat 16.30 sıralarında evinden gezmeye çıkmak için çarşıya gitti. Akşam saatlerinde evine dönmeyen Kaya’dan haber alamayan ailesi ertesi sabah polise giderek kayıp başvurusunda bulundu.

“TRENE BİNMİŞ”

Anne Emine Kaya ve baba Ahmet Kaya, çocuklarının bulunması için diğer çocukları ile birlikte polise giderek yardım istedi. Kentin en işlet caddelerinde afişle ilan asan aile bireyleri daha sonra Niğde’den gelen bir telefonla umutlandı. İddiaya göre Perşembe günü akşam saatlerinde Karaman’da bir hat minibüsü şoförünün tren istasyonunda indirdiği Halim Kaya, yanlışlıkla Konya’dan Niğde Ulukışla seferini yapan yolu trenine bindi. Daha sonra Niğde Tren Garında inen Halim Kaya’dan ailesi bir daha haber alamadı.

“FOTOĞRAFINA SARILDI”

Zihinsel engelli Halim Kaya’nın Karaman’da perişan olan ailesi, unutma bir haber beklerken, baba Ahmet Kaya; “Bizde haber alınca Niğde’ye gittik. Niğde polisinden Mobese kameralarını gösterdi, oğlumuzu gördük. Sonra bir haber aldık ki, Niğde’de görev yapan Belediye Temizlik görevlileri en son görmüş ve polise gitmesini istemiş. Oğlum engelli. Halini anlatamayınca tek başına orada kalmış. Ve daha sonra bir daha haber alamadık. Kardeşleri de şimdi Niğde’de oğlumuzu arıyorlar. Biz dün gece geldik. Perişan olduk.”dedi.
Fotoğrafına sarılarak gözyaşı döken anne Emine Kaya ise; “Oğlum halini anlatamaz, bu kış günü ne yer ne içer, nerede kalır. Yüreğimiz yanıyor. Evlat sevgisi bir başka. Bir umutla iyi bir haber bekliyoruz. Görenlerin duyanların yardımcı olmasını istiyoruz. “dedi.