Karaman TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay'ın açılış konuşmasıyla toplantı başladı. Toktay konuşmasında;  “ Bakanımız Lütfi Elvan’ı ve  Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’nu burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün ildeki son ekonomik gelişmeleri  Bakanımızla ve Başkanımızla istişare etme fırsatımız olacak. Bizi dinleyen, bizi anlayan, icraatçı bir bakanımız olduğu için son derece memnunuz.Başkanımız da her zaman olduğu gibi yanımızda. Camiamız çatısı altında yakaladığımız başarının temel sırrı, anahtarı ortak akıldır. Biz ortak akla, katılımcılığa, geniş kapsamlı uzlaşmaya inanıyoruz. Biz kalpleri kırarak, dökerek değil, dinleyerek, severek, sevdirerek, gönül köprüleri kurarak başarılı olacağımıza inananan bir camianın mensuplarıyız. Özellikle biz Karamanlılar olarak bu dile daha fazla sahip çıkıyoruz. Çünkü Karaman Anadolu’da sevgi dilini kullanan Yunus Emre’nin şehri. Bugün de böyle bir toplantıya vesile olarak asli görevlerimizden birini yerine getiriyoruz.

Biliyorsunuz Ermenek’te ülke olarak çok büyük bir acı yaşadık. Allah’a çok şükür Ermenek’te yaşadığımız bu büyük felaket sonrasında Başkanımız ve camiamız Ermenek’i unutmadı. İşte bugün Bakanımız, Başkanımız burada, yetim ve öksüzlerimizi yalnız bırakmadılar. Onlar Allah’ın izniyle kimseye muhtaç kalmadılar. TOBB camiası iş dünyasının asli temsilcisi olarak ailelerimizi bu kadar kısa bir süre içinde birer yuva sahibi yaptı. Biz Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun bizlere gösterdiği yön doğrultusunda Karamanımız için bu yaklaşım doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Daha güçlü bir Karaman hayal ediyoruz. Bu hayalimize ortak olduğunuz için Sayın Bakanımıza ve Sayın Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.Tekrar Karaman’a hoş geldiniz diyorum, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Karaman’a hayırlı işler için geldiğini belirterek, “Ekim ayındaki maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için Yönetim Kurulumuzun kararıyla 18 tane ev aldık. Sabah Bakanımızla bu evleri ailelere teslim ettik. İkinci hayırlı işimiz, Karaman’a Fen Lisesi yapma sözü vermiştik. Onun da açılışını yaptık. Hayırlı adam hayırlı işlere vesile olur. Fen lisesi yapmamıza  Bakanımız vesile oldu. O yüzden okulun adını Karaman TOBB Lütfi Elvan Fen Lisesi koyduk” dedi.