TÜMÇEK Köy Kulübü Başkanı Sedat Aksu, geziye şehir merkezinde ve köylerde çalışan yaklaşık 50 kişi ve ailelerinin katıldığını belirterek, herkesin memnun kaldığı güzel bir gezi olduğunu dile getirdi. 
Aksu, Çanakkale Zaferini anmak, o ruhu anlamak ve anlatmak bütün sivil toplum örgütlerinin ve fertlerin yerine getirmesi gereken bir milli sorumluluk olduğuna dikkatleri çekerek “Program kapsamında,  profesyonel rehberler öncülüğünde, İstiklal Mücadelemizin verildiği, kurtuluşumuzun simgesi ve kilit noktası olan Çanakkale-Gelibolu yarım adası, cepheler, şehitlikler, abideler ve anıtlar gezildi. Ecdadımızın hangi şartlarda ve olumsuzluklarda bu vatanı düşman işgalinden kurtardığının yerinde anlaşılması ve manevi havayı ruhunda hissetmek uğruna çok güzel verimli bir gezi olduğunu düşünüyorum.” dedi. 

Çanakkale’ye ilk kez gittiğini söyleyen Yuvatepe Köyü Muhtarı Ali Beke Çetinkaya , tarihin görerek daha iyi anlaşıldığını belirterek, 7 den 70 e herkesin, özellikle de genç nesillerin yıl içinde planlı bir şekilde mutlaka böyle bir geziye götürülmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Çetinkaya, Çanakkale’de verilen mücadelenin ve ardından gelen zaferin en iyi şekilde anlaşılması için, 250 bin şehidin verildiği coğrafyanın yerinde görülmesinin, kınalı kuzuların hikayelerinin iyi dinlenilmesinin önemli olduğunu söyledi.