Karaman Türk Eğitim Sen Şube Yetkileri, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli’yi makamında ziyaret etti.
Türk Eğitim Sen’in ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklama:

''Türk Eğitim-Sen şube yönetimi; ilimizde de yaşanan ‘’21 Ağustos müdür kıyımı’’ hakkında bilgilendirme amacıyla  siyasi partilere yapacağı ziyarete iktidar partisinden başladı. Ak Parti İl Başkanı Kerim DERELİ ile ilimizde Milli Eğitimin sorunlarını ve gelişen son durum hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

Şube Başkanı Ziya HOTAMIŞLI: Karaman’da yetkili sendika olmamıza rağmen 4 yılını  dolduran 16 üyemizden 11’i elenmiştir. EBS’nin 33 üyesinden 10 üye elenmiştir. Bu 10 üyeden 3’ü cemaat bağlantısı bahanesiyle, 3 kişide  hakkında çeşitli iddia,soruşturma vb.sebeplerle elenmiştir. EBS üyesi 23 okul müdürü  en yüksek puanları almışlardır! Görüldüğü gibi ilimizde milli iradenin tecelli ettiği yetkili sendika olan Türk Eğitim-Sen ‘in sadece 5 üyesi değerlendirmede 75 puan barajını aşabilmiştir!

Hotamışlı ;Eğitim-İş üyesi 4 müdür,Eğitim-Sen üyesi 2 ve Aktif-Sen üyesi 2 müdürün hepsi elenmiştir,dedi.Yetkili sendika olmamıza rağmen asıl kıyımın TES’e yapıldığını ve bunun Karaman eğitimine bir darbe olduğunu bunun peşini asla bırakmayacaklarını söyledi.Başkan Kerim DERELİ kendisinin bazı hassasiyetleri olduğunu ve pek çok başarılı müdürün de elenmiş olmasından üzüntü duyduğunu söyledi.

Hotamışlı;değerlendirmelerin kesinlikle objektif olmadığını not veren milli eğitim yetkililerinin hem not verdikleri müdürleri şahsen bile tanımadıklarını hatta okulların çoğunun yerini bile bilmediklerini söyledi. Bu notları hangi mahfiller vermiş veya verdirmiş olabilir? Herkes suçu başkasına atıyor. Durum adeta ‘’camii avlusunda bulunan çocuk gibi ‘’çok vahimdir…

Karaman’ı üniversiteye yerleştirmede Türkiye 1.yapan kadronun tamamen tasfiye edildiğini bunun çok üzüntü verici ,ibretlik bir durum  olduğunu belirterek onlarca başarılı projeye, örnek uygulamaya, emeği geçmiş imza atmış müdürlerin göreceği muamele bu mu olmalıydı.

Hotamışlı; Karaman’da eğitimi her alanda daha ileriye götürmenin temel şartı; iş yeri huzuru, samimiyet ve güven ortamının sağlanmasıdır. Ancak bu tarafgirlik tutumu yüzünden maalesef birlik ve huzur ortamı darbe almış, okullar heyecan ve coşkuyla açılmak yerine ne yazık ki hüzünle başlama noktasına gelmiştir.Memuru toplu görüşme masasında satan,hükümetin teklifinin altında bir rakama imza atan ,hatta ilk defa enflasyon farkını bile istemeyerek memurun her ay 125 ile 270 tl arasında maaşının erimesine sebep olan ama müdürlük borsası kurmada etkili olan bir sendika eğitimdeki sorunların odağı olmuştur…dedi. Hotamışlı;hedeflerinin ,gayretlerinin daha bilgili,daha çalışkan,milli ve manevi değerlerle donatılmış bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

HOTAMIŞLI: Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın,gençliğimizin uyuşturucu, alkol ,fuhuş ,çeteleşme,bölücülük ve benzeri zararlı alışkanlıkların pençesine düşmüşken müdürlerle uğraşmanın son derece düşündürücü olduğunu ifade etti.

Başkan DERELİ;yaptığımız bu ziyaretten memnun olduğunu kendisine gelen bilgileri değerlendirme fırsatı bulduğunu ,görüşmenin oldukça verimli ve çok faydalı bulduğunu  belirtti.Bu anlamda Karaman ‘ın eğitim sorunları ile ilgili gayretlerimizin ve  tekliflerimizin devamının önemine dikkat çekti. Bu münasebetle STK ların toplumsal sorumluluğunun yerine getirmesinden ,uyarıcı görevinden ülkemizin kazançlı çıkacağını belirtti.

Ziya HOTAMIŞLI ve yönetim kurulu üyeleri kendilerini  nezaketle ağırlayıp zaman ayırdığı için Başkan DERELİ’ye teşekkür ettiler.Bundan sonra kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla diğer siyasi partileri de ziyaret edeceklerini belirterek ayrıldılar…

Başkan  DERELİ: Ayrıntılı ve faydalı bir bilgilendirme yaptığı için şube yönetimine ayrıca teşekkür ederek, Karaman için hep beraber elbirliği ile çalışalım, dedi’’