İllerde gerçekleştirilen yürüyüşlerin yanı sıra ilçelerden de tepkiler yükselmeye devam ediyor. Ayrancı ilçesinde gerçekleşen yürüyüşe Karaman, Ereğli ve çevre köylerden vatandaşlar katıldı.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen Ayrancılı vatandaşlar ilçe merkezinde toplanarak teröre lanet yürüyüşü gerçekleştirdi. Ayrancı belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı’nın da katıldığı yürüyüşte ‘’Şehit mi var, Her yer asker kokuyor’’ ve ‘’Kahrolsun PKK’’ şeklinde sloganlar atıldı.İlk olarak topluca İstiklal Marşı okuyan vatandaşlara yürüyüş öncesi konuşma yapan belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, ‘’Kuran-ı Kerim söylüyor Şehitler Ölmez’’ dedi.

Son bir ay içerisinde 100’e yakın vatan evladının şehit düştüğünü ifade eden Büyükkarcı, ‘’Türk Milleti bugüne kadar birçok badire atlattı, inşallah bunları da atlatacaktır. Cenab-ı Allah Kuran-ı Kerim’de Bakara Suresinde ‘Onlara ölü demeyin, onlar diridirler’ buyuruyor. Bu bağlamdan hareketle başta şehit aileleri olmak üzere yüce Türk Milleti’nin ve yüce Türk Devleti’nin başı sağ olsun.’’ Şeklinde konuştu.

Ayrancı-Ereğli yolu üzerinde yürüyüşe başlayan vatandaşlara yol üzerinden geçen araçlar korna çalarak destek verdi. İlçe merkezindeki yürüyüşün ardından topluca Ayrancı Jandarma Komutanlığı’na giden vatandaşlar arasında henüz askerlik vazifesini yapmayanlar Karakol komutanına ‘Bizi Askere alın’ çağrısında bulundu. Burada nöbet tutan askerlerle kucaklaşan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.