Alparslan Türkeş Parkı Konak Restoranda gerçekleşen iftar programında, Karaman Türk Ocakları Şube Başkanı Yunus Turan konuşmasına, üyelere ve ailelerine teşekkür ederek başladı. Türk Ocağı ailesinin giderek büyümesinden duyduğu memnuniyeti belirtti.

Turan, “Bu yıl, kuruluşumuzun 10. yılı… 10 sene önce Ocağı kurduğumuzda, ‘neden kurdunuz?, Türk yurdunda, ülkesinde Türk Ocağına ne gerek var’ gibi laflar edilmişti. Her geçen gün Türk milletinin aleyhine gelişen olaylara şahit oluyor ve bunun mücadelesini veriyoruz.103 yıl önce kurulduğunda ülkenin şartlarını göz önüne getiriniz… Bu günle mukayese ediniz… Bu gün hem dışarıdan, hem içeriden yapılan saldırılara karşı ruh gücü yıpratılmış bir Türk insanı ile mücadelemizi sürdürmek durumundayız. Bu gün aradığımız o ruh, o gün vardı. Balkan harbinde, Çanakkale’de, İstiklal Harbinde ülkemiz, vatanımız, milli ve manevi değerlerimiz, torunlarımız için şehitler verdiğimiz o ruhu bu gün yaşatmaya, varlığını sürdürme mücadelesine devam edeceğiz. Bu bizim vazifemizdir.”diye konuştu.
Bugün Türk olmamakla mutlu olduğunu söyleyen insanlar  olduğunu belirten Turan, Meclis'te Türk’e karşı olan milletvekillerini gördüklerini dile getirerek şunları söyledi: "Milli Marşımızı bile söylemekten imtina eden, yemin ederken Türk ifadesini kullanmak istemeyen zihniyetleri görüyoruz. Askerimle polisimle çatışan, ayrı bir devlet kurmak isteyen, bayrağıma eş bayrak peşinde giden insanlar olduğu gibi bu düşünceye sahip, geçmişte terörist olan Milletvekilleri bile var… Bunun daha ötesi yok…”
Türk milletinin bu gün içinde bırakıldığı en büyük meselenin, “Türk insanının ayrıştırılması” olduğuna değinen Yunus Turan, “milli birlik ve beraberliğin sağlanması” için daha gayretle çalışılması gerektiğini vurguladı. Yeni dönemdeki faaliyetlerini “Türk Milliyetçilerinin milli birlik ve beraberliğini sağlamak” yönünde artırılması gerektiğini ifade ederek son toplantılarının 15 Temmuz olacağını ve yaz uygulamasına gireceklerini, Eylül ayında yeniden faaliyetlerine devam edeceklerinin altını çizdi.
İftar yemeği, kılınan namaz ve okunan dualar ardından gecenin geç saatlerine kadar sohbet ile devam etti.