736. Türk Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 9 Mayıs'ta İzmir Basmane Garı'ndan yola çıkan Türkçe Treni, Afyonkarahisar ve Konya'da verdiği molanın ardından son durağı olan Türkçe'nin başkenti Karaman'da coşkuyla karşılandı. 

Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen 736. Yıl Türk Dil Bayramı etkinliklerine 9 Mayıs'ta İzmir Basmane Garı'ndaki törenle yola çıkan Türkçe Treni, Afyonkarahisar ve Konya'da verdiği molanın ardından Karaman'a ulaştı. Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ile 15 yazar ve 65 üniversiteden yaklaşık 200 öğrencinin içinde bulunduğu Türkçe Treni, Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın eşliğinde ellerinde meşaleler bulunan üniversite öğrencileri tarafından coşkuyla karşılandı.

Karşılama töreninde Karaman Valisi Murat Koca, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Kamu kurum müdür ve amirleri, Sivil toplum kuruşlarının temsilcileri, Vatandaşlar, Balkan ülkelerinden gelen aileler ve çok sayıda öğrenci de hazır bulundu. 

Karaman Garı'ndaki törenin ardından oluşturulan kortej, 2. İstasyon güzergâhından Aktekke Meydanı'na kadar Mehter Takımı öncülüğünde fener alayı gerçekleştirdi. Ellerinde meşalelerle yürüyen kortej, evlerinde ve sokaklarda bulunan vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü. Aktekke Kent Meydanı'nda da büyük coşkuyla karşılanan kortej sonrası bir konuşma yapan Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, "Türkçe Treni inşallah her yıl zenginleşip daha fazla renkler kazanarak bir başka merkezde kalkacak ve başka güzergahları izleyerek Karaman'ımıza gelecek. Türkçe'nin başkenti olan bu güzel memlekette yolculuğumuz sona erecek" diye konuştu. 

Program, Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanının okunmasının ardından Karaman Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konseriyle sürdü. Meydanı dolduran Karamanlılar, koronun seslendirdiği şarkılara tempo tutarak eşlik etti.