Uluslararası 10. Türkçe Olimpiyatları İl Etkinliği için Karaman'da bulunan Türkçe'nin Çocukları Kazımkarabekir ilçesinde karşılanarak Karaman'a konvoy eşliğinde getirildi.

Öğrenciler ve Karamanlı işadamları gala yemeğinde buluştu
Öğrenciler misafirlere tek tek gül dağıttı ve minik bir konser verdi
10.Türkçe Olimpiyatları İl Etkinliği için Karaman’a gelen misafir öğrenciler  Karaman Valisi Süleyman Kahraman’ın da hazır bulunduğu öğle yemeğinde işadamları ve sanayicilerle buluştu. 25 ülkeden gelen 62 öğrencinin mini bir konser verdiği Demosan Otel’de yapılan programda sunuculuğu Mozambikli Shakira İssofo yaptı. Öğrencilerin tüm masalara uğrayarak gül dağıttığı programda Endonezyalı, Bosna Hersekli, Tanzanyalı ve Azerbaycanlı öğrenciler birer parça seslendirdiler.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, program sonrası yaptığı konuşmada Türkçenin çocukları ile birlikte olmaktan dolayı sevinçli ve heyecanlı olduklarını belirterek ‘İnsanlık ele ele’ sloganı ile yollara düşen öğrencilerin fedakar tüm öğretmenlerine teşekkür etti. 10 yıldır düzenlenen olimpiyatlarla dünya barışına farklı ve önemli bir katkının yapıldığına dikkatleri çeken Vali Kahraman, Yunus Emre’nin ‘Kapımız Açıktır Girene, Lokmamız Helaldir Yiyene’ sözündeki gibi önemli bir davetin yapıldığını, gönüllere girildiğini sözlerine ekledi.
Demosan Otel’ki programa Vali Kahraman’ın dışında İl Özel İdare Genel Sekreteri M.Salih Baldız, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in kardeşi İshak Dinçer de katıldı.
Program tüm öğrencilerin olimpiyat şarkısı  'Yeni Bir Dünya'' yı söylerken Vali Kahraman'da eşlik etti. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.


Misafir öğrenciler  'Yunus Emre'den Mevlana'ya Sevgi Yürüyüşü' ile gönülleri fethetti.
Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih Baldız, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ve İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ile Karamanlıların katıldığı yürüyüş, Karaman Belediyesi Mehter Takımı'nın eşliğinde yapıldı. Yunus Emre Camii'nde başlayan yürüyüş Mevlana Hazretleri'nin annesi ile kardeşlerinin ve yakınlarının türbesinin bulunduğu Aktekke Camii'nde sona erdi.

Yürüyüşe, 7'den 70'e her yaştan Karamanlı yoğun ilgi gösterdi.
Vali Kahraman, Türkçe Olimpiyatları'nın Türk Dili'nin başkenti Karaman'a yakıştığını belirterek 25 ülkeden gelen 62 öğrencinin ilin en anlamlı misafirleri olduğunu söyledi. Barış elçileri misafir öğrencilerin katıldığı olimpiyatların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Kahraman, Karaman'ın her anlamda sıçrama yapacağını, potansiyelini değerlendireceğini sözlerine ekledi.