Kemal Karabüber yaptığı yazılı basın açıklamasında;''İmralı süreci tartışmalarıyla devam ederken, durumdan vazife çıkaran iktidar yandaşları da akıl almaz işler yapıyor. Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu Türkiye Cumhuriyeti yazılarının devlet kurumlarından kaldırılmasından esinlenip Türk Bayrağını sansürledi. Kamil Uğurlu yu Milli duyguları aşırı kabarmış olan birisi olarak uyarıyorum. 

Sayın başkan unutmaki Karaman Tüm dünya da Türk Dilinin başkenti olarak biliniyor. Hangi hakka hizmet için şanlı bayrağımızı oradan söktün,
 
Sayın başkan Şanlı Türk Bayrağı’mızın bizler için önemini sana biraz anlatmaya çalışacağım.


Türk bayrağı, Milletimizin şeref simgeleri olan hilal ve yıldızı ile dünyada ve ülkeler arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin şeref ve onurunu büyük bir inançla simgeleyen şeref abidesidir.

Ülkemizin Milli değerlerini taşımaktadır, geçmişte yaşadığımız savaşların ve cephelerde daima hür ce dalgalanan milletimizin şanlı bayrağıdır. Kötü günde iyi günde daima her yerde bizi uluslar arası göklerde temsil eden Bizlerin şeref simgesidir. Türk Bayrağının ülkemizce önemini anlatmaya çalışırsak; kısaca bu gün Türk bayrağı uğruna şehit verdiğimiz askerlerimizin tabutlarının üzerinde dahi Türk bayrağı örtülmektedir, Bayrağımızın önemini belki bir nebze de olsa bize anlatır… Nasıl ki okullarda hastanelerde vb. bütün kurum ve kuruluşlarda yer alıyorsa, hayatımızda da büyük bir yere sahip olmakta ve daima göklerde dalgalandırmaktayız.

Bilindiği gibi bayrağımızın oluşum şekli aziz şehitlerimizin bedenlerinden akan kanların bir arada toplanmasında ve o an yerdeki kanın üzerinde bir ışık parçası şeklinde görünen hilal ile yıldızın esrarengiz ve göz kamaştıran duruşuyla Türk Bayrağı oluşmuştur, ve bu gün şanlı ve şerefli Türk Bayrağı göklerde dalgalanmaktadır.

Sayın başkan bilmiyorum sen bizleri anlayabiliyormusun ama şunu söylemek istiyorum sana bu gün süreç dediğiniz o lanet olası gidişatın yarın bir gün sizleri pişman edeceğini asla unutmayın. AKP yandaşları olarak Tüm Türkiye’de yapmış olduğunuz akıl almaz işleriniz yüzünden ilerideki günlerde vatandaşlarımıza çok kötü günler yaşatacaksınız. Biz sizi  diğer AKP yandaşları gibi değil Milli duyguları olan bir Başkan olarak biliyorduk.

Belediye binasının kuzeyindeki Şanlı Türk Bayrağımızı hangi sebepten dolayı gönderden indirdiğini bizlere açıklamak zorundasın. Şuna inan ki her hangi bir geçerli açıklama yapmazsanız, bu yazım aracılığı ile and içerim ki o gönderden indirdiğiniz bayrağı sizin makam koltuğunuzun olduğu yere dikerim.  

Ben yine de sizin Milli duygularınızın AKP aracılığı ile bittiğine inanmıyorum ve bir an önce o Şanlı Türk Bayrağımızın tekrar yerine dikilmesini istiyorum,''dedi.