Karaman ülkü Ocakları Başkanı Burhan Eren Abay yaptığı basın açıklamasında;''

Karaman Ülkü Ocakları Olarak bundan 3 hafta evvel Karaman belediyesinden Ak Tekke Kent Meydanı için yer tahsisi istedik. Dilekçe sonucumuz için tam bir hafta bekledik. Cevap alamayınca Belediye başkanından randevu talebinde bulunduk tabii belediye başkanı randevu vermedi. 
Ne hikmetse randevu talebinde bulunduktan sonra dilekçemiz karşılık bulmuş gibi bizi belediye başkan yardımcısı bir beyefendiye yönlendirdi sayın Kamil bey in sekreteryası. 
Belediye başkan yardımcısı beyefendi bize dedi ki daha önceleri kent meydanında bir kaç organizasyon yaptık orada müzik olmasına Karaman halkı tepki gösterdi ve artık kesinlikle kent meydanında müzikli hiçbir organizasyon yapmayacağız dedi. Hatta Ramazan ayındaki organizasyonları kale etrafında yapacağız dedi. 
Belediye başkanının dediklerini iletti. Belediye başkanımız demiş ki biz Ülkü Ocaklılara başka bir yeri tahsis edelim yer konusunda yardımcı olalım. 
Sonuç üzere şu anda kent meydanında hummalı bir çalışma var. Acaba burada müzikli bir eğlencemi düzenlenecektir diye sormak istiyoruz.
Karaman Ülkü Ocakları Olarak bizlere açıklama yapmak sizlerin asli görevidir. 
UNUTMAYIN O MEYDAN BEYTÜL MALDIR,''dedi.