Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK vefatının 74. Yıl dönümünde ilimizde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Anma programı 10 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 09.00’da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saat 09.05’te sirenler iki dakika boyunca tüm yurtta aynı anda çalarken bayraklarda yarıya indirildi. Burada düzenlenen anma programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

Anma programı daha sonra Piri Reis Kültür Merkezinde devam etti. Kültür Merkezindeki anma programına Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutanı J. Alb. Selçuk Boz, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Gençlik ve Spor Hizmetleri Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire amirleri, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Piri Resi Kültür Merkezinde saat 10.00'da gerçekleştirilen ve Anafartalar Ortaokulu tarafından hazırlanan anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy tarafından yapıldı. Türkçe Öğretmeni M. Burcu Koçak'ın Atatürk'ün hayatı ve üstün kişiliğini anlatan konuşmasından sonra okul öğrencilerinden C.Sultan Yıldırım tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. “ Gençliğin Ata'ya Cevabı” ve “On Kasımlarda Yürümek” adlı şiirin okunmasından sonra Anafartalar Ortaokul öğrencileri “Atatürk Kurutuluş Savaşında” adlı oratoryoyu seslendirdiler.

“Türk Gençliğinin Andı” ve “Sevgili Atam” adlı şiirin okunmasından sonra oratoryo tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi. Anma programı Atatürk Haftası nedeniyle düzenlenen Atatürk konulu resim, şiir ve komposizyon dallarında dereceye giren öğrencilere Vali Koca ve protokol üyeleri tarafından ödüllerin verilmesiyle sona erdi.