Ümit Gülin Göksoy mesajında: “Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dünyaya teşriflerinin, 1444. Yıldönümünü idrak etmenin sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanlığın dirilişinde, karanlıktan aydınlığa çıkışında çok önemli bir değere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle peygamber sevgisinin gönüllerimize sirayet etmesini ve kök salmasını diliyorum.

Peygamberimiz, bütün insanlığa kucak açarak doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir. Sadece Müslümanlar için değil bütün dünya insanları için örnek bir kişiliktir.

Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Peygamber Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir. Peygamberimizin bizlere sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya, insanı insan yapan erdemlerin odağında yer alan Peygamberimizi yeniden keşfetmeye, onun bizlere sunduğu çağlar üstü yüce değerlerden ve üstün ahlaktan daha fazla ilham almaya şu günlerde çok daha fazla ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum.

Şimdi bize düşen, O'nu anmaktan ziyade anlamak ve hayatımızı O'nun öğretilerine göre düzenlemektir. Bu vesileyle tüm İslam Âleminin ve hemşerilerimin Kutlu Doğum Haftası'nı kutlar, bu özel haftanın hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ederim.”dedi.