Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Memursen’e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası  Temsilciliği Kale Restoranda Üniversite üyeleri ile bir araya geldi.
Yemeğe Memursen İl Temsilcisi Eğitim- Bir- Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Üniversite Daire Başkanları, Eğitim-Bir-Sen Akademik ve İdari Personel üyeleri katıldı. 
Açılış konuşması yeni Üniversite Temsilcisi Cahit Suci tarafından yapıldı.
Suci açılış konuşmasına, iki üzücü olaya değinerek başladı. Ermenek İlçemizde meydana gelen maden faciasında, hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimize rahmet dileyen Suci, ailelerin acısını derinden paylaştıklarını belirtti. İkinci üzücü olay olarak ta İslam Coğrafyasının kalbine saplanmış terör devleti İsrail askerlerinin, Mescid-i Aksa’yı işgal etmiş olmalarını, ibadete yasaklamalarını, camiinin mihrabını tahrip etmelerini şiddetle kınadıklarını vurguladı.
Suci konuşmasının devamında ideolojik sendikacılık, renk ve sınıf sendikacılığı ya da salt ücrete endeksli bir sendikacılık yapmadıklarını üye tabanlı, hakkı esas alan, ilkeli bir sendikacılık yaptıklarını belirtti. Sendikaların siyasi partilerden sonra, en büyük yetki ve etkiye sahip olduklarını belirten Suci, soruna değil çözüme endeksli bir sendikal anlayışı temsil ettiklerini dile getirdi.
Üniversitenin bir ülkenin beyni mesabesinde olduğunu vurgulayan Suci;’’ Sendika olarak Üniversitelerimizin farkındayız ve bu doğrultuda üniversitelerimizin, sorunlarını çözümü noktasında, çok ciddi çalışmalar yapıyoruz ve şunu çok iyi biliyoruz ki, üniversitelerimizin, arzu edilen yerde bulunması için, önce üniversite çalışanlarının sorunlarının çözülmesi gerekir. Şayet siz üniversite çalışanlarının, öğretim elemanlarının temel sorunlarını yani ekonomik, sosyal ve özlük haklarını insanca yaşayacak bir standarda kavuşturamazsanız, istenilen üniversite kalitesine yakalayamazsınız. Bu mümkün değildir. Bu çerçevede akademik personele yapılan, son iyileştirmeyi önemsiyor ve teşekkür ediyoruz. Ancak yeterli bulmadığımızı da belirtiyoruz. Muhakkak ki üniversitede çalışmak cazip hale getirilmelidir.  Üniversiteye akademik anlamda ilk adım özendirilmeli, Üniversitelerden üs sıradan mezun olanların tercih sebebi haline getirilmelidir, ’’dedi.

Ardından Şube Başkanı Yunus Özdemir selamlama konuşması yaptı.
Özdemir konuşmasına Ermenek ‘te ki maden faciasında duyduğu üzüntüyü belirterek, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksayı kına bel
Sendikal örgütlenmenin önemini vurgulaya Özdemir yaptıkları çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi. Konuşmasının sonunda ise, Sendikamızın kurucu Genel Başkanı Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın Mescid-i Aksa için yazdığı şiiri okudu.

‘’Mescid-i-Aksa
Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde 
Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu 
Varıp eşiğine alnını koydum 
Sanki bir yer altı nehr çağlıyordu
Gözlerim yollarda bekler dururum 
Nerde kardeşlerim diyordu bir ses 
İlk Kıblesi benim ulu Nebi’nin 
Unuttu mu bunu acaba herkes
Burak dolanırdı yörelerimde 
Mi’raca yol veren hız üssü idim 
Bellidir kutsallığım şehir ismimden 
Her yana nur saçan bir kürsü idim
Hani o günler ki binlerce mü’min 
Tek yürek halinde bana koşardı 
Hemşehrim nebi’ler yüzü hürmetine 
Cevaba erişen dualar vardı
Şimdi kimsecikler varmaz yanıma 
Mü’minde yoksunum tek ve tenhayım 
Rüzgarlar silemez gözyaşlarımı 
Çöllerde kayıp bir yetim vâhayım
Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde 
Götür Müslümana selam diyordu 
Dayanamıyorum bu ayrılığa 
Kucaklasın beni İslâm diyordu
Mehmet Akif İnan'' diye katılanlara ve yeni Temsilci Cahit Suci'ye teşekkür ettikten sonra konuşmasını sonlandırdı.
Toplantı, Üniversite Eğitim-bir-sen eski temsilcileri Hüseyin Kaya, Mustafa Konuk ve Adem Gümüş’e yaptıkları katkı ve çalışmalardan dolayı tebrik edilip, şükran duyguları belirtilerek, daire başkanları ve üyelerin kısa teşekkür konuşmalarının ardından sona erdi.