Ulusal basına düşen "Vicdansız Doktor" olayıyla ilgili Erenoğlu; "Korku ve endişe içinde açıklama bekleyen hasta yakınlarına insancıl davranılmalı bu üslubu uygun görmüyoruz" dedi. 
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu yaptığı açıklamasında: Karaman Devlet Hastanesi Acil Servisinde tedavi altına alınan 12 yaşındaki T.N'un hayati tehlikesi bulunmasına rağmen acil hekimi Dr. Ebru ÖZKARA tarafından hasta yakınlarına deontolojiye uymayan üslupla durumunun anlatılmasını Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olarak uygun ve kabul görmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. 

Bu sabah saatlerinde İlimizin Kılbasan Köyünde babasına yardım eden T. N.nin tarlada geçirdiği kaza sonucu 112 ekipleri tarafından Karaman Devlet Hastanesine nakli yapılarak burada gereken tüm müdahaleler yapılmıştır. Ancak, nöbetçi hekimin özensiz ve anlayıştan uzak biçimde, ailesiyle girdiği diyalog yerel ve ulusal medyada olumsuz şekilde yer almıştır. Hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz bu haberden dolayı Genel Sekreterliğimiz tarafından söz konusu hekim hakkında yasal işlemler başlatılmıştır. 

Bizler, insanlık için en önemli olan sağlık sektöründe, hastalarımızın en zor anlarında yanında olan bir mesleğin mensuplarıyız. Bu görev bilinciyle, gerek hasta gerekse de hasta yakınlarıyla girilen iletişimde doğru dilin kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Çoğu zaman sağlık çalışanlarından korku ve endişe içinde açıklama bekleyen hasta yakınlarına karşı ciddi ama şefkatli, insancıl bir üslupla diyalog kurulmasının zorunluluğunu savunuyoruz. 

Bugün Birliğimize bağlı kurumumuzda yaşanan bu elim olaydan dolayı duyduğumuz üzüntümüzü tüm kamuoyunun bilgisine sunuyor, küçük hastamız T.N 'ye acil şifalar ailesine de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.