28 Mart 2012 Çarşamba günü, saat: 10.00’da gerçekleşen ziyarette Vali Kahraman’a İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hayrettin ARSLAN da eşlik etti.

Semt pazarlarının milletimizin hayatında ayrı bir yerinin olduğuna işaret eden Vali Kahraman, üstü kapatılan pazar yerinin esnaflarımız açısından güzel bir gelişme olduğunu belirtirken, Pazar esnafı da gelişmeden memnun olduklarını ifade ettiler. Belediyenin yan tarafların kapatılmasıyla ilgili çalışması olduğunu bildiklerini, bunun da kendilerini sevindiren bir gelişme olduğunu belirten Pazar esnafı Vali Kahraman’a ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler.

Vali KAHRAMAN ise farklı kesimlerle bir araya gelmeye çalıştıklarını ifade ederek: “Pazar yerleri bizim hayatımızda ayrı bir öneme sahip. Pazar yeri hem ticaretin hem de sosyal hayatın bir parçası ve bizim inancımızda, medeniyetimizde alışverişin belli bir yeri ve kuralları var ve bu kuralların yaşaması hem ilimiz hem de ülkemiz açısından önemli. Kendinden çok komşusunu düşünen esnafların hikayelerini hepimiz biliyoruz. Bunlar bizim hayat felsefemiz olmalı. Ticaretimiz öyle olmalı ki biz kazanırken bir diğer yandan toplum da kazanmalı… Yaptığımız iş hem maddi anlamda bizlerin ihtiyacını karşılamalı hem de manevî anlamda toplumsal hayatımızı beslemeli… Sizler kar kış demeden ekmeğiniz uğruna alın teri döküyorsunuz, emek veriyorsunuz, gayret gösteriyorsunuz. Allah emeğinizi karşılıksız bırakmaz inşallah. Allah esnaflarımıza helâlinden, bereketli kazançlar nasip etsin.”dedi.

Vali Kahraman pazar yerini gezdikten sonra bir grup esnafla çay içerek, bir süre sohbet etti. Ziyaret günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu.