Ongun Tesislerindeki kahvaltılı toplantıya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez ile meslek odaları başkanları katıldı.
Belediye Başkanı Dr.Kâmil Uğurlu konuşmasında yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verirken Vali Kahraman da yaptığı konuşmada tüm kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle bir bütün olarak, birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını ifade ederek: “Biz türlü vesilelerle esnafımıza, sivil toplum örgütlerimize ziyaretlerimiz oluyor. Biz bir olmanın, beraber olmanın önemini her zaman vurguluyoruz; çünkü biz medeniyetimizi bir olmayla, bir beraber olmayla inşa etmişiz. Sivil toplum örgütleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir önem taşıyor.  Sadece sorunların dile getirilmesinde değil aynı zamanda çözüm üretme sürecinde de sivil topluma ciddi sorumluluklar düşüyor.  Bu demokrasinin bir zenginliği, bu demokrasinin güzelliği diye düşünüyorum.  Bu ülkeye dair derdi olan, bu ülkeye dair sevgisi olan herkesin bu ülkeye kendince katkı sağlamaya çalışması elbette ki büyük bir sevinçtir.  Bu toplantıların ve birlik beraberliğimizin daim olmasını diliyorum.” dedi.
Esnaf ve sanatkârların ve meslek odası başkanlarının görüş alış-verişinde bulunduğu toplantıda Karaman Belediyesi de yapılan çalışmalarla ve projelerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.