Vali Koca, Karaman'da göreve başladığı günden bu yana kamu kaynaklarının etkin ve yerinde kullanılması, lüzumsuz harcamalardan kaçınılması konusunda büyük gayret içinde.

Vali Murat Koca Karaman'a ilk ataması sonrasında; "Kendi İşlerimde Tutumlu, Devlet İşlerinde Cimriyim" mesajını vermişti. Buna istinaden Vali Koca; Daire müdürlerini sıkı takibe alarak, "Devletin Malı Deniz" anlayışını bitirmeleri için elinden geleni yaptı.

Yetim Hakkını Düşünüyor Devletin Bir Kuruşunu Dahi İnceliyor...

Devletin bir kuruşunun dahi hesabını ince ince yapan Vali Koca usulsüz olan veya sıkıntılı gördüğü hiçbir işin altına imza atmadığı ve onaylamadığı biliniyor. Daire müdürlerinin bu açıdan Vali Koca'dan rahatsız olduğu aşikar. Onlar rahatsız olsun devlet dairelerinde yetimin hakkı olan bir kuruşu dahi kimse boşyere kullanamıyor.

Vali Koca neler yaptı;

-Doğrudan temin işlerinde rekabete önem vererek sadece doğrudan temin işlerinde sağlanan rekabetle yüksek miktarda tasarruf sağlanmasına ön ayak oldu. Bütün kurumlarda verimlilik esaslarına göre gayret sarf etmeleri, israfı ortadan kaldırmaları devletin malı deniz anlayışını bitirmelerini sağladı.

-Vali Koca, gereksiz yakıt tüketiminin önlenebilmesi amacıylada başta kendi makam oracı olmak üzere tüm kamu araçlarının "araç takip sistemi" ile takip edilmesi talimatını vererek, Kamu kurum ve kuruluşlarının araçlarını takibe aldırdı. Araç takip sistemi ile yakıtta ciddi tasarruf sağlandı, sistem ayrıca da hız limitlerine uyulup uymadığının kontrol edilebilmesini sağladı.

-Fotokopi kağıtları dahil olmak üzere, her türlü devlet malzemesi kullanımında tasarruf sağlanmasını sağladı.

Karaman'da bu tasarruf moduyla; Ankara'dan gelen yatırımların dışında, sınırlı kaynaklarla da daha fazla iş yapabilme imkanı ortaya çıkmış durumda.

Birileri rahatsız oladursun, Vali Koca Büyük Anadolu Birliği Konfederasyonu tarafından 2013 yılında "Yılın Valisi" oldu.