Vali Murat Koca, İlimize bağlı Ermenek ilçesi Ardıçkaya ve Aşağıçağlar Köyü ilkokul ve ortaokulları için düzenlenen yardım dağıtım törenine katıldı.

DSİ Konya Bölge Müdürlüğü tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak yapılan yardım törenine; Vali Koca ve eşi hanımefendi Vildan Koca, DSİ Konya Bölge Müdürü Mustafa Uzun, Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör yardım yapılan okul yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

DSİ Genel Müdürlüğü ve DSİ Konya Bölge Müdürlüğünce Ermenek İlçesinde daha önce gerçekleşen ziyaretlerde yapılan görüşmeler neticesinde belirlenen okulların ve okul öğrencilerinin ihtiyaçlarının tespit edilerek eksikliklerin giderilmesine yönelik, Karaman Valiliği ve Ermenek Kaymakamlığının organizasyonunda yardım çalışmaları başlatılmıştı.

Yürütülen çalışmalar tamamlanarak kırtasiye, teknik donanım ve giyim eşyalarından oluşan yardım malzemesi ihtiyaç sahibi okullara ve öğrencilere Vali Murat Koca ve eşi hanımefendi Vildan Koca’nın da katıldığı bir programla dağıtımı yapıldı.

Yardımların dağıtımı sırasında minik öğrencilerin yapılan yardımlardan dolayı oldukça mutlu oldukları gözlenirken,  okul yöneticileri yapılan yardımlarla ilgili olarak yaptıkları açıklamada; okulların eksikliklerinin giderilmesine ve zor şartlarda eğitimlerini sürdürmeye çalışan öğrenciler için daha sağlıklı ve kaliteli eğitim verebilmeleri adına düzenlenen yardım kampanyası düzenleyen DSİ Genel Müdürlüğü Konya Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti.

Böyle bir organizasyonun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapılmasının bölgede yaşayan ve zorlu şartlarda eğitimini sürdürmeye çalışan çocuklar için ikinci bir bayram olduğunu dile getiren Vali Koca, ihtiyaç sahibi okullara ve okul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen yardım kampanyasına destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. 

Eğitim hakkının insanoğlunun en temel haklarından birisi olduğunun altını çizen Vali Koca, bölgenin yapısı ve ekonomik nedenlerden dolayı eğitim - öğretimlerini zorlu şartlarda sürdürmeye çalışan bu bölgedeki öğrencilerin de diğer öğrenciler gibi daha kaliteli ve sağlıklı ortamlarda eğitimlerini alabilmelerinin en temel haklarından birisi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin aydınlık yarınları için eğitim – öğretim kurumlarının daha sağlıklı bir hale dönüştürülmesinin şart olduğunu dile getiren Vali Koca, sağlanacak teknik imkânlarla birlikte öğrencilere daha kaliteli eğitim verilmesinin mümkün olacağını belirtti. Vali Koca, devletin yaptığı çalışmalarla birlikte yardım kampanyası düzenleyen kurum ve kuruluşların bu tür organizasyonlarını önemsediklerini ifade etti.

Böyle anlamlı güzel bir günde düzenledikleri yardım kampanyası ile Ardıçkaya ve Aşağıçağlar köyü öğrencilerinin mutluluğuna ortak olan DSİ Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Vali Koca, eğitim gibi önemli bir konuda düzenlenen bu tür organizasyonlara Valilik olarak maddi ve manevi gereken her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Vali Koca ve protokol üyeleri yardımların dağıtılmasının ardından Ardıçkaya İlkokulu öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı nedeniyle hazırladıkları programı izlediler.