Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Özcan Saraçoğlu'nunda katıldığı iftar yemeğinde konuşan  Saraçoğlu, federasyonlarının odaların üst kuruluşu olduğunu belirterek, " Ben Karaman'a daha öncede geldim. Fakat son 3 ayda 3 kez geldim. Genç bir başkanınız var. Sizler için devamlı yanımızda. Onunla beraber Karaman için güzel çalışmalarımız olacak. Projelerimiz var. Bu projeleri sonra açıklayacağız. İyi iftarlar diliyorum" dedi.
Oda Başkanı Cemal Özbay'da oda yönetimi olarak bu mübarek Ramazan akşamında oda üyeleriyle bir iftar yemeğinde bir arada olmak istediklerini söyledi.
Bu iftar yemeğini artık geleneksel hale getirmek istediklerini ifade eden Özbay, şunları kaydetti:
" Biz kalabalık bir odayız. Çok çeşitli meslek dallarında üyelerimiz var. Hepimiz elinin emeğiyle geçinen, sanatkarlarız. Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Mutlaka sorunlarımız var. Bu sorunları hep beraber çözeceğiz. Sık, sık bir araya gelip gücümüzü ortaya koymamız gerekir. Bu gün bu yemekte hep beraberiz. ben davetimize ilgi gösterip geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu kalabalık bile birlik ve beraberliğimizin bir göstergesi."
yemeğe Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Meslek Odaları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve odaya kayıtlı esnaflar katıldı.