Dün aralıklarla yağan yoğun yağmur, Karaman Devlet Hastanesi içersinde ve bazı evlerinin bodrum katlarında taşkınlara sebep oldu.
Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yağmur sonrası su taşkınları yaşandığı Karaman Devlet Hastane bahçesinde ve Hastane içerisinde incelemelerde bulundu.

Doğukışla mevkiinde etkili olan yağmur yağışının ardından yetersiz ve yanlış alt yapı sonucu taşkın yapan sular, Karaman Devlet Hastanesi Acil Bölümünün içerisine kadar girdi. Hastane acilinin bir kısmına kadar giren sular, personelinin uğraşlarıyla tahliye edildi.

Karaman Belediyesi ekipleri de Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan mazgalları kontrol ederek önlem aldı. 

Olayın hemen ardından Karaman Devlet Hastanesine gelen Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Başhekim Dr. Kerim Şerbetçi ve Hastane yetkililerinin refakatinde incelemelerde bulundu. Yoğun yağış sebebiyle tahliye olmadan direk hastane bahçesine ordan hastane aciline girmesine sebep olduğu tespiti yapılırken, Vali Koca ve Başkan Çalışkan önlem alınması için gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.

Vali Koca ve Başkan Çalışkan daha sonra Hastanenin fiziki yapısında teknik hatalardan dolayı oluşan eksiklikleri ve bundan dolayı yaşanan sorunları yerinde tek tek inceledi. Özellikle Hastane içersinde ki asansörlerin yapımında yaşanan aksaklıkları da inceleyen heyet sorumlu kişilerin, yetkili kişilerin bir an önce önlem alınmasını istedi. 

Vali Koca ve Başkan Çalışkan daha sonra Başhekim Odasına geçerek diğer çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.