Larende Mahallesi İmam Hatip Okulu, Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi, Urgan Mahallesinde bulunan İmam-Hatip Lisesi İnşaatı ve Fen Lisesinde incelemelerde bulunan Vali Koca çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

05 Ağustos 2014 Salı günü gerçekleşen incelemelerde; Vali Murat Koca’ya İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Erkan İsa Erat, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Dehan Ataner Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Tiryaki, yüklenici firma yetkilileri ve basın mensupları eşlik etti.

Sırası ile Larende Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu, Mesleki ve Teknik Lisesi, Urgan Mahallesi İmam Hatip Lisesi ve Fen Lisesi inşaatlarını yerinde görülerek son durumları hakkında yetkilerden bilgi alarak yerinde incelemelerde bulundu.

Vali Murat Koca okul incelemelerinde basına yaptığı açıklamasında; Karaman’da eğitim yatırımlarının son hızla devam ettiğini, 2014 yılı itibariyle 12 lise binası,  38 ilkokul seviyesinde onarım inşaatı bulunduğunu söyledi.

İnşaatı devam eden bu okulların bir kısmının tamamlandığını, bir kısmının ise tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Vali Koca, inşaat çalışmaları devam eden okulların son durumu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Koca devam eden çalışmalar nedeniyle bazı okulları eğitim - öğretim yılına gecikmeli olarak başlayabileceğini belirterek, Ocak ayı başlarında okul müteahhitleriyle başkanlığında yaptığı toplantıda; okul inşaatlarını zamanında ve eğitim öğretime hazır hale gelecek şekilde bitirmeleri halinde ödemelerin de zamanında yapılacağını kendileriyle paylaştıklarını söyledi. Okulların zamanında ve sorunsuz bir şekilde eğitim – öğretim yılına başlaması için çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Vali Koca, eğitim konusunda hedefin tekli eğitime geçmek olduğunu ve sınıf mevcutlarının da 30’u geçmemesini ilke edindiklerini belirtti.

Vali Koca, inşaatı devam eden tüm okulların bittiği zaman belirledikleri hedefi yakalayacaklarını sözlerine ekledi.