Polisevinde düzenlenen basın toplantısında Murat Koca, Konyalı olduğunu ve Mevlana torunu olduğunu belirterek Mevlana'nın sözüne değindi, "Ya olduğum gibi göründüm, ya da göründüğüm gibi yaşamaya çalıştım. Ben hiç iki yüzlülük yapmadım, yapmam da." diyen Koca, hakkında yazılan haberlere "yorum" diyerek, "Ben onların haber olduklarını düşünmüyorum, yorum kelimesini isteyerek seçtim, habercilik bu değildir." diyerek ekledi.

Bu haberler ile ilgili bilgi veren Murat Koca, "Haberde çıkan bir fotoğrafım vardı, kan verilirken çekilmiş. Ama arkadaşımız bayağı emek sarfetmiş fotoğrafa. Emek sarf etmiş diyorum çünkü, sanıyorum ki montaj işleri oldukca zor ve uzun süren işlemlerdir. Biz buraya ayrım yapmadan herkesi çağırdık ancak arkadaşımız buraya gelmemiş, gelseydi kendisine neden böyle yaptığını sormak isterdim ancak kendisi burada bulunmuyor. İlk olarak Emniyet teşkilatıyla ilgili haber yaptı. Daha sonra benimle ilgili haber yaptı. Kardeşimle ilgili haber yaptı. En sonunda oğlumla ilgili haber yaptı" ifadelerini kullandı.
 
Vali Murat Koca açıklamalarına "Oğlum Taksim'den geçerken bir fotograf paylaşmış. İnsanların sırtı dönük anıta karşı duruyorlar. Sanıyorum ki birisi bir konuşma yapıyor insanlar da onları dinliyor. Bende Twitter kullanıyorum. Oğlum Taksim'den bir görüntü almış daha sonra Nişantaşı tarafından bir görüntü daha almış. Bizi haberin içerisine katarak bir özel toplantıda söz sarfettiğim söylenmiş. Onunla ilgili de yazılı bir açıklama yapmıştım" diyerek devam etti.

"Avukatlar Çalışıyor"

Vali Murat Koca, yapılan haberlerle ilgili gerekli yasal işlemlerin başladığını, avukatlarının konularla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
Vali Koca, daha sonra Karaman'da devam eden yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya, ulusal ve yerel basın mensupları ile Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan katıldı.