Ermenek İlçesinde meydana gelen maden kazasıyla ilgili olarak cansız bedenlerine ulaşılan işçilerden Tezcan Gökçe’nin babası Recep Gökçe’ye Valilikten yeni lastik ayakkabı gönderilmesine ilişkin bazı malım medyada çıkan haberlerin ahlak dışı olduğunu dile getiren Vali Murat Koca ‘’ Konu maalesef kamuoyunda çok yanlış bir algı oluşturdu. Orada da belirttiğimiz gibi amcamızın ayakkabısını o şekilde görünce ben dün sabah kaymakamımızı arayarak konuyu ilettim. Bir gün önce geldim burada işlerim olduğu için gelmek zorundaydım. O ayakkabıyı görünce kaymakamımızı aradım ve bizzat kendisinin ilgilenerek amcamıza kışlık bir ayakkabı almasını söyledim. Kaymakamımız da İlçe Müftümüze ve işin bir an önce olması için konuyu iletmiş.  Ben Ermenek merkezde ayakkabı satıcılarının olduğunu düşünmüştüm ama kasabamızda ayakkabı satıcısı olduğu için arkadaşımız oradaki imamıza söylemiş ve netice de valilik olarak bizim isteğimiz yerine getirilerek kışlık bir ayakkabı alınmıştır’’ dedi.

''VALİLİK OLARAK DEVLET OLARAK BİR LASTİK AYAKKABIYI LAYIK GÖRMEYİZ''
Vali Murat Koca biz Valilik olarak Devlet olarak bir lastik ayakkabıyı layık görmeyiz diyerek ‘’İmamımız kendisi basına konu olan lastik ayakkabıyı almış. Şu anda amcamızın ayağında lastik ayakkabı var. Konu bundan ibaret ama maalesef ben bunu yakıştıramıyorum. Çünkü burada amcamıza biz valilik olarak devlet olarak bir lastik ayakkabıyı layık görmeyiz. Bizim düşüncemiz kışlık ayağını muhafaza edecek bir ayakkabıydı ama çok yanlış bir algı oluşturuldu. Ben bunu kınıyorum. Yani basın ahlak ilkelerine uymaya davet ediyorum bazı basın mensuplarını. Halende taraflı yayınlar gerçek bilindiği halde sanki hiç ikinci bir ayakkabı yokmuş gibi ısrarla lastik ayakkabı konusunu gündemde tutulmaya devam ediliyor. Eğer insanlar lastik ayakkabısına bu kadar hassasiyet gösteriyorlarsa lütfen açtığımız hesap numaralarına para yatırsınlar. Laf yerine paralarını bekliyoruz’’ dedi. 

''300 BİN TL TOPLANDI''
Vali Koca şu ana kadar iki bankada yaklaşık 300 bin TL’nin toplandığını söyleyerek ‘’28 Ekim tarihinde Ermenek’teki maden kazasının üzerine kamu kurum kuruluşları olsun gerçek şahıslar olsun Valiliğimize, Ermenek Kaymakamlığız arayarak bu insanlarımıza yardımcı olma isteğini belirtmişlerdir. Bunun üzerine bu Karaman’da bulunan Sayın Bakanlarımızla değerlendirilerek yardım yapmak isteyen insanlarımızın önünü açma adına ve yardımların tek bir merkezden koordinasyon sağlamak için Ermenek Halk ve Ziraat bankalarında bu vatandaşlarımıza yardım etmek amacıyla hesap numaraları açılmıştır. İnsanlarımız buraya ülkenin değişik yerlerinden yardım yapmaya devam etmektedir. Şuanda 300.000 lira toplanmış vaziyette ve halan toplanmaya devam ediyor’’ dedi. 
Vali Murat Koca yardımların devam ettiği ve maden ocağında ki 8 işçinin kurtarılması için çalışmaların tüm hızla sürdürüldüğünü dile getirdi. 

HABER-FOTOĞRAF; Necati ERMİŞ