Karaman Valisi Murat Koca kendisi ve oğlu hakkında çıkan haberlerin tamamının asılsız olduğunu söyledi.
Karaman Valisi Murat Koca Karaman Valiliği resmi WEB sitesinden yaptığı açıklamada bir internet sitesinde çıkan yorumlarla ilgili "İddiasını ispat edemeyenlere kamuoyunda müfteri derler"dedi.

 Karaman Valilik sitesinde yapılan açıklamada;''Bugün bir internet sitesinde “Valinin oğlu gezi eyleminde mi?” başlığı altında yorum yayımlanmıştır. Bu yorum hakkında Vali Murat Koca tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmiştir;
"Oğlum Cihangir Sinan KOCA İstanbul’da üniversite öğrencisidir. Cihangir Sinan KOCA’nın twitter hesabında yoruma konu olan iki fotoğraf yer almaktadır. Bu fotoğrafların her ikisinin de 01.06.2013 tarihinde yüklendiği anlaşılmaktadır.

İnternet haber sitesinde de yer alan önceki fotoğraf “An itibari ile meydan” sözleriyle paylaşılmıştır. Aynı günki ikinci fotoğraf ise “An itibariyle Osmanbey Nişantaşı tarafı” sözleri ile paylaşılmıştır. Oğlum rahatsız olacak bir durumu olmadığı için kendisine ait “@CihangirSK” hesabını kapatmaya gerek duymamıştır, site halen erişime açıktır.

Hesaba girildiğinde görüleceği ve yukarıda da belirtildiği üzere fotoğraflar yorumsuz olarak verilmiştir. Oğlumun oturduğu yere çok yakın olan iki ayrı yerden geçerken kendi telefonuyla çektiği fotoğraf, zaten Taksim Meydanında bulunmadığını, oradan Osmanbey istikametine ilerlediğini ortaya koymaktadır.

Gezi Eylemi gibi herkesin takip ettiği bir konu hakkında bölgeden geçmekteyken fotoğraf çekip bunu twitter hesabından yorumsuz olarak vermek eğer bir eylemi desteklemek olarak algılanacaksa, o zaman konu hakkında haber için fotoğraf çeken gazeteciler ya da görüntü alan her vatandaşı da eylemi destekliyor diye lanse etmek gerekecektir.

Öte yandan, özel bir toplantıda tarafımdan söylendiği iddia edilen ve savunma izlenimi vermek amacıyla kullanıldığı anlaşılan “Çocukların yaptığından babalar sorumlu olmaz” ifadesi de yine kuru bir iftiradır. İddiasını ispat edemeyenlere kamuoyunda müfteri dendiği de herkesin malumudur.

Gezi Eylemlerinin devam ettiği günlerde Türkiye ve dünya gündemini ilk sıralarda işgal eden bir konu hakkında 22 yaşındaki üniversite öğrencisinin twitter hesabında yorumsuz olarak verdiği iki fotoğrafı, “Gezi Eylemlerinde mi?” sorusu ile vererek kafalarda istifham oluşturmaya çalışmanın, yine yorumsuz iki fotoğraf üzerine bu kadar yorum yapmanın habercilik olup olmadığını da Karaman Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Öte yandan aynı haber sitesinin yukarıda verilen yorumları bugün saat 10:48’de servis ettikten sonra, saat 11:44’de “Vali yüzünden stad temeli atılamadı. Samsun Stadı bitmek üzere Karaman’da daha temel atılamadı. Sebep; Vali Bey yer beğenmiyor!” başlığı ile verilen yorumla ilgili olarak ise söylenecek tek söz vardır: Gençlik ve Spor Bakanlığının ne 2014 yılı, ne de daha önceki yıllar yatırım programlarında bir stad yatırımı mevcut değildir.

Birkaç aydan bu yana habercilik boyutunun ötesinde şahsımı hedef alan asılsız haberlerle ilgili hususları Karaman kamuoyunun bilgisine sunar, haberlere ilişkin olarak sağduyu sahibi hemşehrilerimizin yaptığı yorumlara teşekkür eder, ilgililer hakkında yasal hakların kullanılacağını belirtmek isterim,''dedi.