28 Şubat 2013 Perşembe günü ilk olarak Kızılyaka Köyü ile ziyaretlerine başlayan Vali Koca'ya, Garnizon Komutanı J.Alb. Selçuk Boz ile daire müdürleri eşlik etti.

Kızılyaka Köyünde, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Koca, Kızılyaka İlköğretim Okulunda köy muhtarı ve halk ile  bir süre sohbet ederek, köyün sorunları, vatandaşların istek ve şikâyetlerini dinledi. Sorunların ve ihtiyaçların giderilmesi konusunda kurum amirleri ile görüş alışverişinde bulunan Vali Koca'nın Kızılyaka Köyündeki programı Arıcılık Kursunu bitiren kursiyerlere katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi. Köy çıkışında bulunan sağlık ocağında da incelemelerde bulunan Vali Koca  doktor ve görevlilerden bilgi aldı.

Kızılyaka programının ardından Pınarbaşı Köyüne geçen Vali Koca ve beraberindekiler köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, köy ve  köylülerin sorunları hakkında bilgi aldılar. Kurum amirleri  uygulamada olan ve bu yıl uygulanacak olan proje ile hibe destekleri hakkında  vatandaşlara bilgi verdiler.

Vali Koca ise yaptığı açıklamasında “ Köy ziyaretlerini gerçekleştirmemizde ki amacımız köylerimizin fiziki şartlarını yerinde incelemek ve vatandaşlarımızla tanışmak, onların dertlerini dinleyerek kurum amirlerimizle birlikte sorunlara yerinde çözüm üretmektir. Tarım, hayvancılık, alt yapı, eğitim ve sağlık gibi çeşitli alanlarda yapılması planlanan hizmetlerin, bütün köylerimize eşit olarak ulaşmasını sağlamak, uygulanan projeleri yerinde inceleyerek oluşan ve oluşabilecek eksikliklerini tespit etmek ve sorunsuz  bir şekilde projelerin uygulanmasını sağlamak için ziyaretlerimize devam edeceğiz.” dedi.