Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan Vali Koca yayınladığı mesajında; “ 14 Mart 1827 tarihinde "Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire" adlı tıp okulunun açılışı, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmektedir.
Sağlıklı bir hayat insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. İnsanların daha sağlıklı, daha mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp bilimi, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olmuştur.
Ülkemiz sağlık sektörü, insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından, belirli bir standardı yakalayarak, gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmıştır. Bu doğrultuda ilimizde de sağlık alanında gerek fiziki gerekse insan kaynakları bakımından önemli mesafeler alınmıştır.
Hekimlerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımız bu zor görevi yerine getirirken çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bu sorunları en aza indirebilmek için devletimiz büyük gayret göstermektedir. Sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarından ekonomik sıkıntılarına kadar birçok alanda iyileştirmeler yapılmakta ve yapılmaya da devam edilmektedir.
14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle memleketimizin her köşesinde insan sağlığına fedakârca hizmet eden hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.” dedi.