Vali Koca yayınladığı kutlama mesajında; “ Bugün Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 86. yılını ve bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz.

Öğretmenlik gücünü sevgiden alan kutsal bir meslektir. Sevginin yapıcı değeri öğretmenin dilinde, gönlünde alın terinde görürüz. Milli Eğitim meşalesini sürekli kafasının üstünde tutan kıvılcım, öğretmendir.

Ülkemizin, Cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati önem taşımaktadır.

Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve Milletini seven bireyler olarak yetiştirmeleridir.

Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedirler. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken; bu kutsal mesleği seçen öğretmenlerimiz ile emekli olmuş öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.