İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaşımızın yaşadığı olayı kendi ağzından dinleyelim.
Yıllardır cep telefonu kullanıyorum. İşim sebebiyle çok fazla telefon görüşmesi yapıyorum. 3-4 ay önce bir GSM operatörünün reklamını gördüm. Türk Telekom sabit hattı olan müşterilerine fiyat olarak oldukça ekonomik bir tarife hazırlamışlar. Bende bu kampanyadan yararlanmak için ev telefonumu referans göstererek hattımı ilgili GSM operatörüne taşıdım ve 3-4 aydır da kullanıyordum.

Geçen hafta işyerime yeni bir Türk Telekom sabit telefon hattı aldım. Evde bulunan interneti de işyerine nakil yaptırdım. Zaten evde bulunan telefon hattını sadece internet bağlantısı için kullanıyordum ve sürekli modemde takılı duruyordu. Telefon numarasını sorsanız bile hatırlamam. Artık evde internet kullanmadığım için sabit telefona ihtiyacım kalmadı ve hattı iptal ettirdim.

Geçen gün cep telefonuma GSM operatöründen bir mesaj geldi. Referans numaranıza ait hat iptal edildiğinden dolayı tarifeniz değiştirilmiştir. Tarifeye bakıyorum kampanya fiyatının tam iki katı. Hemen müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım. Sabit telefon hattımda bir kesinti olmadığını kampanyaya ait referans numaramı işyeri telefon numaram olarak güncellemek istediğimi söyledim.

Müşteri hizmetleri yetkilisi sadece kayıt yapılırken belirtilen sabit telefon numarasının geçerli olduğunu ve numarayı güncelleme gibi bir şanslarının olmadığını söyledi.

Uzun lafın kısası ya hattı iptal ettirmeyip kuzu kuzu havadan fatura ödeyeceksin ya da sabit hattı iptal ettirirsen kuzu kuzu %100 fiyat farkı olan yeni tarifeden ücret ödeyeceksin.

Bunun üzerine bende tepki olarak abone merkezinden hat iptali talebinde bulundum. Abone merkezindeki yetkili, genel merkez müşteri hizmetlerinden bir yetkilinin en geç 2 gün içerisinde dönüş yapacağını ve hat iptali ile ilgili görüşeceğini söyledi.

Bugün 3. gün saat 2 civarında telefonuma baktım ve hat çekmiyor. GSM operatörü haksız olduğunun farkında ki iptal başvurusu ile ilgili bir dönüş yapma nezakitini bile göstermeden hattımı iptal etmiş. Ben de ne zaman arayacaklar diye bekleyip duruyorum.

Yaşadığım bu olaydan dolayı sevgili Karamanlılara bazı tavsiyelerim olacak.

GSM operatörleri kayıt yaptırırken sayfalar dolusu sözleşme hazırlıyorlar. Tabi ki müşteri olarak bunları okuma gibi bir şansımız yok. En azından sözleşmeyi imzalamadan önce sözlü olarak bilgi almayı ihmal etmeyin.

Özellikle 12 ay 24 ay gibi taahhütlü kampanyalara girmermekten azami derecede kaçının. Sonra çok başınız ağrıyor.

Vatandaşı enayi, keriz yerine koyuyorlar, yolunacak kaz gözüyle bakıyorlar. Bu yüzden bizlere düşen en önemli görev müşteri olarak hakkımızı aramayı kesinlikle ihmal etmemek olmalıdır.

Karamanlife Haber