Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 2012 yılı vergi beyanı döneminde en fazla vergi ödeyen mükellefler ve kurumlar plaketle ödüllendirildi.

27 Şubat 2014 Perşembe günü saat 19.30’da Grant Otel’de düzenlenen plaket törenine; Vali Murat Koca, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Baro Başkanı Bayram Ali Bulut,Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, İl Defterdar İhsan Mintaş, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Bayır, Defterdarlık çalışanları ile sanayici ve işadamları katıldı.

Vergi Haftası nedeniyle Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ve Karaman İl Defterdarlığının hazırladığı sunumun ardından İl Defterdarı İhsan Mintaş, verginin önemi ve ülkemiz ve milletimizin geleceği ve kalkınmasına sağlayacağı katkıları hakkında bir konuşma yaptı.

İlimiz Valisi Murat Koca ise konuşmasında; “Bu yıl 24 Şubat 2014  - 02 Mart 2014 tarihleri arasında kutlanmakta olan 25. Vergi Haftası toplumumuzun tüm kesimlerinden gereken vergi bilincinin oluşturması ve vatandaşlarımızda vergi ödeme alışkanlığı kazandırması amacıyla önemli bir görevi yerine getirmektedir.

Ülkemizin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin bir şekilde ulaştırılması ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşaması ödenen vergiler ile sağlanacaktır.

Hedefimiz etkin idare, mutlu mükellef ve güçlü Türkiye’dir.

Aynı ülkede yaşayan, devletin sunduğu hizmetlerden yararlanan vatandaşlar olarak hepimizin devlete vergi ödemesi gerekmektedir. Vergi ödemek bir ülkede yaşayan her vatandaşın en kutsal görevlerindendir. Devletinde bu topladığı vergilerle en iyi şekilde hizmet sunması ise vatandaşlara karşı yerine getirmesi gereken en önemli görevlerinden biridir.

Vergi Haftası’nın, ülkemiz ve milletimizin refahının artmasına, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasına, verginin tabana yayılmasına vesile olmasını diliyor, vergisini zamanında ve tam olarak ödeme gayretinde olan tüm mükelleflerimize hayırlı bol kazançlı gün geçirmenizi temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2012 yılı beyanına göre kurum ve gelir vergisi mükelleflerinden ilk üç sırayı alan kurum ve mükelleflere Vali Murat Koca ve protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.

Kurumlar Vergisinde Biskot Bisküvi Gıda San. ve Tic. A.Ş, Bifa Bisküvi ve Gıda San. A.Ş. ve Saray Bisküvi ve Gıda Sanayi A.Ş. ilk üç sırada bulunurken, Gelirler Vergisi sıralamasında ise Vehbi Tayyar, Abdulkadir Aydın ve Musa Yarbay ilk üç sırada yer aldı.

Plaket töreni toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.