Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu’nun liderliğinde gerçekleştirilen toplantıya Birliğe bağlı sağlık tesislerinin yöneticileri, Genel Sekreterlik Kurumunda görev yapan uzman ve birim sorumluları ile Sağlık Bakanlığı Konya-Aksaray-Karaman saha gözlemcisi Dr. Fatih Demirbaş misafir olarak katıldı.

Dr. Ayhan Erenoğlu Toplantının açılışında yaptığı konuşmasına, Ermenek Devlet Hastanesi ekibine özenli ev sahipliğinden ve misafirperverliklerinden dolayı tüm ekibi adına teşekkür ederek başladı. Karaman Kamu Hastaneleri olarak 4.ayın sonunda geldikleri noktayı değerlendiren Dr. Erenoğlu ekibinin çalışmalarından memnun olduklarını, genel olarak kısa sürede tüm yöneticilerin kendi çalışma tarzlarına uyum sağladıklarını ve birlik olarak huzurlu olduklarını vurguladı.

Son dönemde gerek Karaman Devlet Hastanesinden gerekse Ermenek Devlet Hastanesinden uzman hekimlerin tayin yoluyla ayrıldığını, bu açıkların kısa sürede giderilmesi için hafta başında Sağlık Bakanlığında üst düzeyde görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Dr. Ayhan Erenoğlu ”  İlimize uzman hekim yönünden gereken desteğin verileceği sözünü Bakanlık yetkililerinden aldık. İnşallah bu dönem ihtiyacımız olan branşlarda kadrolar açılacak” dedi. Bunun dışında hastaneler için planlanan tıbbi cihaz, yeni birimlerin hazırlık süreçlerinin devam ettiği, takibini yaptıklarını açıkladı.

Dr. Ayhan Erenoğlu konuşmalarında sık sık vurguladığı kaynakların ihtiyatlı kullanım konusuna bir kez daha değindi.  İdarecilerine israftan kaçınmalarını, tutumlu davranmalarını isterken tıbbi cihaz ve malzeme konusunda kaliteden asla ödün vermemelerini istedi.

Saha gözlemcisi Dr. Fatih Demirbaş ‘ta yaptığı konuşmasında Dr. Ayhan Erenoğlu ve ekibinin Karaman Hastanelerinde kendini fark ettirdiğine dikkat çekerek  “Özellikle Karaman Devlet Hastanesinde teneffüs edilen hava bile değişti. Sağlık kurumlarının en önemli konusu temizlik ve hijyen olmalı. Bu konuda hastanedeki gelişmeleri görüyoruz. “ dedi. Karaman Ağız Diş Sağlığının ve Ermenek Devlet Hastanesindeki güçlendirme ve revizyon süreçlerinin tamamlanmasının ardından çok daha iyi hizmet verileceğini açıkladı.

Verimlilik Değerlendirme Toplantısı kurumların Nisan ayı sunumlarıyla devam etti.

Yapımı Devam Eden İnşaatı Ve Tadilatı İncelediler, Personeli Ziyaret ettiler. 

Verimlilik Değerlendirme Toplantısı sonrası Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu ve Saha Gözlemcisi Dr. Fatih Demirbaş yeni hastane inşaatını ve yenileme çalışmalarını yerinde incelediler. İnşaat ve proje üzerinde değerlendirme yaparak planlama konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Hastanede görev yapan sağlık çalışanlarını da ziyaret eden Dr. Erenoğlu personelin istek ve dileklerini dinledi. Sağlık çalışanlarının zor koşullarda çalışırken bile güler yüzle ve sıcak karşılamalarından memnuniyet duyan Dr. Erenoğlu “Sıkıntılı bir süreç yaşıyor,  zor şartlarda çalışıyorsunuz. Hastane tamamlanınca çok güzel bir kurum olacak. Ama biraz sabır gerekiyor” dedi.