Dün öğleden sonra bir görev için Ayrancı İlçesi Ambar Köyü’nden dönmekte olan Jandarma Başçavuşlar Yücel Baş ve Mustafa Erkara yol kenarındaki acı çeken yaralı pelikanı görüp müdahale ettiler.

Canı çok acıdığı gözlenen ve kanadı kırılmış bir şekilde çırpınan yaralı pelikana müdahale eden başçavuşlar, Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğü yetkilileriyle irtibata geçerek yapılması gerekenlerle ilgili bilgi alırlar. Acı ve savunmadan dolayı çevresinde kilere de saldıran yaralı pelikan zor da olsa, başçavuşlar tarafından Karaman’a getirilerek yetkililere teslim edildi. Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürlüğü yetkilieri ve Karaman Belediyesi veterineri tarafından kontrol edilen yarılı pelikan acil olarak tedaviye alındı. Pelikanın tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakılacağı öğrenildi.

Yaralı pelikanı bularak Karaman'a getiren Başçavular herne olursa olsun bir canlının, can çekişmesini hiç bir insanın göz yummayacağını belirterek;''Bizler sadece insanlık görevimizi yaptık,''dediler.

İl Müdürlüğü yetkilileri pelikanın etkili esen lodos sonucu bir ağaca ya da kayaya çarparak yaralanmış olabileceğini, herhangi bir ateşli silahla yaralanmadığını söylediler. Eğer yaralı pelikanın tedavi için yaralandığı yerden alınmaması durumunda yırtıcı hayvanlar tarafından zarar verilebileceği de kaydedildi. Ayrıca yetkililer yaralı ve aç pelikana balık temini için harekete geçtiler.

Örnek davranışları ve duyarlılıklarından dolayı başçavuşları kutluyor tebrik ediyoruz.