Tren garında toplanan Türk Ulaşım-Sen’e üye bir gurup sendikalı pankart açarak “Ulaşım Haktır Satılamaz, Türkiye Sevdamız Ekmek İçin Kavgamız, AKP Yasanı Al Başına Çal” gibi sloganlar attı. Sendika Adına basın açıklamasını okuyan Türk Ulaşım-Sen Adana Şube Başkanı Cengiz Köse, “156 yıllık geçmişi olan demiryollarımızın kaderini ve geleceğini tayin edecek olan bir yasal düzenlemenin arifesindeyiz. Yasa tasarısıyla yapılmak istenilen değişikliklerin aslında özelleştirme olduğunu biliyoruz. Türkiye demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısı geçtiğimiz ay İmar, Bayındırlık, Ulaştırma ve Turizm komisyonunda görüşülerek, TBMM Başkanlığı'na sevk edildi.

Dar bir vakitte sıkıştırılan komisyon çalışmaları sırasında, iktidar partili milletvekillerince verilen önerge ile TCDD ve bağlı ortaklıkların, iktisadi devlet teşekkülü (İDT) olarak piyasa şartlarına göre yapılandırılması, demiryolcuların var olan umutlarını da ortadan kaldırdı. Bu nedenle TCDD bünyesinde bulunan sendika, dernek ve vakıf temsilcileri olarak bir araya geldik" dedi.

Ayrıca 31 Mart ve 3 Nisan tarihlerinde demiryolu çalışanları platformunu temsilcileri ile bir araya geleceklerini söyleyen Köse, “Yarın TCDD Genel Müdürlüğü önünde toplanarak TBMM’ne yürüyeceğiz. 16 Nisan 2013 tarihinde ise hizmetten gelen gücümüzü kullanarak 1 günlük iş bırakma eylemi yapacağız. Henüz TBMM genel kurulunda görüşülmemiş olan yasa tasarının geri çekilmesi için Demiryolu Çalışanları Platformunu oluşturan sendika, dernek ve vakıflar olarak başlattığımız mücadeleye tüm demiryolcuları ve halkımızı destek vermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri Konya’ya hareket etti. Polis ise basın açıklamasının yapılacağı Tren garında tedbir aldı.