Yaşlılar günü hakkında basın açıklaması yayınlayan Mustafa Cem Kağnıcı, "Cumhuriyet Halk Partisi Yaşlılarımızın, emeklilerimizin huzur ve mutlulukla geçirecekleri bir yaşlılık dönemi sağlamak toplumdaki herkesin en önemli görevidir ve 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde yaşlılarımızın huzurlu ve sağlıklı bir dönem geçirmeleri için yapılması gerekenleri bir kez daha hatırlamamız gerekmektedir. Çünkü ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün de dediği gibi; Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur" dedi.

Yaşlıların büyük bir çoğunluğunun yoksulluk ve büyük sıkıntılar içinde yaşadığını söyleyen Kağnıcı, "Dünyada kamusal hizmetin ve sosyal devletin bir gereği olarak sunulan yaşlı bakım evleri, geriatri klinikleri, huzurevleri gibi kurumlar ülkemizde hala çok yetersiz düzeydedir ve bugün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı huzurevi sayısı 100’ü geçmemektedir. Yaşlılara yönelik bu hizmetlerin hala Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde yürütülmesi bile yaşlılarımızın ülkemizde ne denli ihmal edildiğinin önemli bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

Yaşlıların sorunlarına dikkat çeken Kağnıcı, iktidarı bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti. Kağnıcı bir gün herkesin yaşlanacağını hatırlatarak, "Unutmayalım bizler de yaşlanacağız bu gerçek ışığında öncelikle yapmamız gereken sevgi ve saygıyı ihmal etmeden yaşlılarımızla kucaklaşmak, onları yalnız bırakmamak, dayanışma içinde olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutluyor tüm yaşlılarımıza yalnız olmadıklarını ve yalnız bırakılmayacaklarını belirterek sevgiler saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.