Gezi kafilesinde yer alan Tarihçi Prof. Dr. Mikail Bayram; Yunus Emre’nin öz yurdunun bu bölgeler olduğu konusunda tarihi belge ve kayıtların açık ve net olduğunu, bu nedenle ne Eskişehir’in ne de bir başka yerin Yunus Emre’ye sahip çıkamayacağını kaydetti.
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, güzide Anadolu kenti Karaman’ı gezdi. 2012 Kültürel Etkinlikleri çerçevesinde TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fotoğrafçı-Yazar Zeki Oğuz’un organize ettiği gezide büyük mutasavvıf ve düşünür Yunus Emre’nin dedesi İsmail Hacı’nın mezarının da olduğu rivayet edilen ve Güney Anadolu Toroslarının eteklerinde yer alan İsmail Hacı Yaylası’na günü birlik bir ziyaret gerçekleştirildi.
Yazar, akademisyen, gazeteci ve öğrencilerden oluşan gezi kafilesi yol üzerindeki Yollarbaşı (İlistra) ve Karaman’daki tarihi mekânlarda incelemelerde bulundu. Yeşildere (İbrala) Belediyesini ziyaret eden gezi kafilesi Belediye Başkanı İbrahim Koçak’tan bölge ile ilgili bilgiler aldı. 
Gezi kafilesinde yer alan Tarihçi Prof. Dr. Mikail Bayram da, Yunus Emre’nin öz yurdunun bu bölgeler olduğu konusunda tarihi belge ve kayıtların açık ve net olduğunu, bu nedenle ne Eskişehir’in ne de bir başka yerin Yunus Emre’ye sahip çıkamayacağını kaydetti.
TYB Konya Şubesi gezi heyeti tarihi dokusuyla ünlü doğal güzelliği ve tarihi eserleriyle adeta bir açık hava müzesi olan Roma ve Bizans döneminde yerleşim yeri olarak kullanılan Manazan Mağaralarını ve otantik kent olan Taşkale (Kızıllar) Kasabası’nı da ziyaret etti.