Bundan sonra Karaman’a Yeni Sanayi Sitesi girişinde hizmet verecek olan yeni itfaiye binası inşaatında sona gelindi.Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yapımında sona gelinen yeni itfaiye binası ile ilgili bilgi verdi. Karaman’ın her geçen gün büyüyen ve kendini yenileyen bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Çalışkan, bu doğrultuda hamleler yaparak hizmet kalitesini yükselten projeleri tek tek hayata geçireceklerini ve yeni itfaiye binasının da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan açıklamasında şunları söyledi: "Geçen sene bu aylarda temelini atmış olduğumuz yeni itfaiye binamızda çalışmalar tamamlandı. Sadece küçük düzenlemeler kaldı. Binamız Türkiye'nin en iyi hizmet binalarından biri oldu. 4221 m2’lik alana inşa edilen İtfaiye hizmet binasının bodrum katında; 300 m3’lük su deposu, malzeme depoları ve spor salonu bulunuyor. İdari merkezin yer aldığı zemin katta; ofis odaları, 10 araçlık garaj, yemekhane ve konferans salonu, 1. katta ise; yatakhane, mescit, wc, duş ve misafirhane gibi ihtiyaçlara cevap verecek kısımlar yer alıyor."

Eski itfaiye binasının, fiziki durumunun yetersiz olduğu ve şehir içinde kaldığından dolayı da zaman zaman olay yerine müdahalede ulaşım sorunu yaşandığı için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Çalışkan: "Şehir mezarlığı girişinde bulunan itfaiye binası bilindiği üzere Ahmet Yesevi Camii projesi içerisinde yer alıyor. Bu alan müftülüğe devredilecek ve burası musallasıyla, mezarlığıyla, müftülük binası, taziye evleri ve camisiyle dini tesis alanına dönüşecek. Hem gerçekleştireceğimiz bu proje nedeniyle, hem mevcut itfaiye binamızın şehir içinde kalması, hem de modern bir itfaiye binasını şehrimize kazandırmak için bu projeyi gerçekleştirdik. Halkımızın güvenliği her şeyden önce gelir. Yeni itfaiye binamız tüm halkımıza şimdiden hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu.