“Seninde Dikili Bir Ağacın Olsun” projesi kapsamında Ayrancı ilçesinde gerçekleştirilen fidan dikim programı gerçekleşti.

15 Kasım 2012 Perşembe günü Ayrancı ilçesinde gerçekleştirilen fidan dikim programına Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı J.Alb Selçuk Boz, Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa Erat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Uzunkol mevkiinde 20 dekarlık alanda 5000 fidanın dikildiği törende Ayrancı Kaymakamı Erkan İsa Erat yaptığı konuşmasında: “Ağaç ve orman, bir ülkenin en güzel süsüdür. En temiz iklimidir. En değerli ekonomisidir. En edebi şiiri, en verimli bahçesidir. Onda düşünce ve duygulara seslenen ince bir ruh, gönülleri kuşatan bir sükûn ve huzur vardır. Başka bir deyişle ve özetle, onda insanın maddi ve manevi refahı için sayılamayacak kadar çok yararlar mevcuttur. Ağaç dilimize yerleşmiş şekliyle çocuğumuzun beşiği, yuvamızın eşiği, çorbamızın kaşığıdır. Ölümüzün tabutu, ocağımızın yakıtıdır. Dünyaya gözümüzü açtığımız andan itibaren ölünceye kadar muhtaç olduğumuz varlığımızdır. Bu nedenle yeşil alanlarımızı korumak ve artırmak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.” dedi.

Vali Murat Koca ise, yaptığı konuşmasında hem ağaç dikme hem de  dikilen ağaçları koruma konusunda atalarımız bize çok önemli bir miras bırakmışlardır. Maalesef son yıllarda bu geleneğe uyamadık ki çevremizde yeşil alanlar az, bozkır alanlar ise çok yer kaplamaktadır. Bu  durum bizi üzmektedir.İnşallah bu fidan dikimi bir başlangıç olur ve Ayrancı ilçemizi hep birlikte yeşillendiririz. Fidan dikim programının gerçekleşmesinde emeği geçen Kaymakamımız Erkan İsa Erat’a ve diğer arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir dikili ağacımız olsun , hep beraber ağaç dikelim ve çevremizi yeşillendirelim.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Murat Koca daire müdürleri, halk ve okul öğrencilerin katılımıyla 5 bin fidan toprakla buluşturuldu. Fidan dikim programının ardından Vali Murat Koca ve beraberindekiler Ayrancı ilçesinde başlatılan kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Ayrancı Kız Meslek Lisesi civarından başlatılan kanalizasyon çalışmalarının yapıldığı alana giden Vali Koca yetkililerden bilgi alarak, kanalizasyon çalışmalarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Buradaki programın ardından Vali Koca ve beraberindekiler Ayrancı Belediyesi tarafından çevre düzenlenmesi yapılan Ayran Dede Türbesi’nin açılışına katıldı. Yapılan çevre düzenlemesi hakkında bilgi veren Yüksel Büyükkarcı’nın konuşmasının ardından Ayran Dede Türbesi’nin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından yenilen öğle yemeğinden sonra Vali Koca Ayrancı İlçesinden ayrıldı.