Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde bulunduğu YHT'nin ilk makinisti Karamanlı Bakan Lütfi Elvan olurken, ilk yolcuları ise Karaman İnternet Medyası Derneği Üyeleri oldu.
Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı bu gün yapılacak törenle hizmete giriyor. Başbakan Erdoğan’ın yapacağı açılış öncesi YHT Ankara'dan İstanbul yönüne hareket etti.

İNTERNET MEDYASI DERNEĞİ O TRENDE

Sabotaj olayları nedeniyle açılışı bir kaç kez ertelenen Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı bu gün ilk yolcularını Ankara'dan İstanbul'a götürüyor. Ankara-İstanbul arasını 3 buçuk saate indirecek olan YHT hattının açılışı öncesi son çalışmalar sürerken YHT'nin ilk yolcuları arasında Karaman İnternet Medyası Derneği Üyeleri de yer aldı. 

Seyehat esnasında sohbet ettiğimiz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan test sürüşlerinin başarıyla gerçekleştirildiğini, herhangi bir sorunun olmadığını ve bundan sonra Ankara İstanbul arasındaki sürenin 3 buçuk saate ineceğini ifade etti.

İnternet Medyası Derneği Üyelerine bir müjde daha veren Elvan, Türksat 4B Uydusu’nun 2014 yılı içerisinde uzaya fırlatacağını sözlerine ekledi. Türksat 5a ile 6A uydularının yapımına bu yıl başlanacağını bildiren Elvan, 6A Uydusu’nun Türk mühendisleri tarafından Kazan’da yapılacağını belirtti.

BAŞBAKAN  DA KATILIYOR

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Ankara-İstanbul arasındaki seyahate katıldı.

Hattın son durağı olan Pendik’te yapılacak olan törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılacak. Tören öncesi Pendik istasyonunda son hazırlıklar yapılıyor. İstasyonda, Başbakan Erdoğan’ın konuşma yapacağı platform ve vatandaşların izlemeleri için büyük bir alan hazırlanıyor.