Şube Başkanı Ali Alkan, Genel Sekreter Selahaddin Kurt, Mali Sekreter İlker Arıbaş, Eğitim Sekreteri Suat Kurum, İş Yeri Karaman Baş Temsilcisi  Cahit Koçak'tan oluşan yönetim, gazetemize tanışma ziyaretinde bulundular.
Bir süre devam eden sohbetten sonra kısa bir açıklama yapan Şube Başkanı Ali Alkan; "Yol İş Sendikası olarak çalışma hayatındaki sıkıntıları paylaşmak için Karaman'da bir dizi görüşmeler yaptık. Bu nedenle de basını ziyaret ederek yönetimimizi tanıştırdık. İl Genel Meclis Başkanlığı, İl Özel İdare Genel Sekreterliği, İl Özel İdare çalışanlarını ziyaret ederek işyerimizdeki sıkıntıyı, çalışma hayatındaki sıkıntıyı yetkililere ilettik." dedi.
Türk-İş'e bağlı Türkiye Yol İş Sendikası Konya 2 Nolu Şube Başkanı Ali Alkan, gündeme ilişkin yaptığı açıklamasında;
“ Başbakan Sayın Ahmat Davutoğlu İşçiler hakkınızdan vazgeçmeyin’’ifadesini kullanmıştır. Bizde Sayın Başbakanın bu sözünü yerine getirmesini istiyoruz. Çalışma hayatı ile ilgili çözüm bekleyen birçok sorun bulunmaktadır. Bu sorunların başında da giderek yaygınlaşan taşeron işçilik ve geçici işçilik gelmektedir. Bugün ülkemizde bir milyonu kamu sektöründe olmak üzere, 2,5 milyondan fazla taşeron işçi bulunmaktadır. Sendikamızın örgütlü bulunduğu Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçi sayısı, kadrolu işçi sayısını geçerek 10 binin üstüne çıkmıştır. Karayollarında çalışan taşeron işçileri ile İl Özel İdarelerinde çalışan geçici işçiler sendikamıza üye olmuş, İl Özel İdarelerindeki geçici işçilerinde sendikalı olması için çalışma yapıyoruz. Karayollarında çalışan taşeron işçiler için mahkemeler bu işçilerin işe girdikleri tarihten itibaren asıl işvereninin Karayolları Genel Müdürlüğü olduğuna karar vermiş, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi de Mahkeme kararlarını onaylamıştır." dedi.
Maden kazalarında toplu ölümlerin olması nedeniyle gündeme geldiğini, ancak istatistiklere bakıldığında ölümlü iş kazalarının en fazla inşaat iş kolunda meydana geldiğine dikkat çeken Alkan, "İnşaat işlerindeki kazalar, toplu ölümler olmaması nedeniyle pek gündeme gelmemektedir. Bu nedenle inşaat işlerinde de sendikalı olmasının önü açılmalı, maden ocaklarıyla ilgili yasalarda yeni düzenleme getiriliyor, inşaatlar içinde getirilmeli. Çalışma koşullarının iyi hale getirilmesi için illa ki toplu ölümlerin mi olması gerekiyor. Sendikalaşmanın önü açılarak, işçi eğitimleri sendikalara verilmelidir" dedi.