8 Mart Perşembe günü üniversitenin personel yemekhanesinde verilen yemekte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karataş hazır bulundu. KMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Ökkeş Soydemir’in öncülüğünde üniversitenin fakülte, bölüm ve programlarında öğrenim gören 29 öğrenci temsilcisiyle bir araya gelen Rektör Gökmen samimi bir ortamda öğrencilerle sohbet etti.

Öğle yemeğinin ardından KMÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonu’nda istişare toplantısı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Sabri Gökmen toplantıda yaptığı konuşmada KMÜ’nün öğrencisinden akademik ve idari personeline kadar büyük bir aile olduğunu söyledi. 

Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen üniversitelerin ülkeler için önemli kurumlardan biri olduğunu belirterek “ Üniversitelerin iki temel görevi vardır. Bunlardan biri eğitim vermek diğeri de bilgi üretmektir” dedi. Gökmen sözlerine şöyle devam etti: “Bizim varlık sebebimiz sizlersiniz. Yöneticilerin görevi kurumlarında çalışanlara uygun ortamlar hazırlamaktır. Biz üniversiteye yönetmeye değil, hizmet etmeye geldik.” 

Prof. Dr. Sabri Gökmen bu tarz toplantıların daha kapsamlı şekilde devamının geleceğini vurgulayarak, öğrencileriyle gurur duyduğunu açıkladı.

Toplantıda öğrenci temsilcileri, alt yapı ve teknik alanlardaki küçük sorunları dışında çok büyük sıkıntılar yaşamadıklarını belirttiler. Öğrenci temsilcileri, fotokopi makinesi, projeksiyon cihazı gibi teknik ekipmanların güçlendirilmesi ile yerleşke içinde asfalt yol yapımının hızlandırılmasını istediler. 

Mimarlık ve Dekoratif Sanatlar Bölümü temsilcisi Ali İmran Aksu, teknik anlamdaki sıkıntıların yanı sıra mezun olduktan sonra mimarlık lisans programında eğitimlerine devam edebilmelerine imkan sağlayacak bir düzenleme talep etti. Ermenek Meslek Yüksekokulu temsilcisi Veysel Demir ve Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu temsilcisi Mustafa Tekdimir ulaşım problemlerine yönelik sıkıntılılarını bildirdiler.

Öğrenci temsilcilerinin ortak istekleri arasında; Erasmus kontenjanlarının artırılması, yabancı dil eğitiminin güçlendirilmesi, kütüphanenin kitap isteklerine açılması, ikinci öğretime devam eden öğrencilere servis imkanının sağlanması ve uygulama derslerindeki eksikliklerin giderilmesi yer alıyor. 

İstişare toplantısında KMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Ökkeş Soydemir, başta Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen olmak üzere tüm yöneticilere teşekkür ederek,  “Toplantımız çok verimli geçmiştir. Burada edindiğimiz tecrübeler doğrultusunda çalışmalarımızı yönlendireceğiz.” dedi.

Dile getirilen sorunlar toplantı sırasında başta Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen olmak üzere, rektör yardımcıları ve ilgili daire başkanları tarafından ilk elden değerlendirildi.

Toplantının sonunda günün anısına KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e öğrenci temsilcileri tarafından çiçek takdim edildi.