Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde hazırlamış oldukları Comenius Projeleri kabul edilen Siyahser Ortaokulu proje toplantısı yapmak üzere Yunanistan’a  gidiyor.

Siyahser Ortaokulu Proje ekibi toplantı öncesinde İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi. Okul Müdürü Mehmet Yardımcı; “Herkes İçin Yeşil Bir Dünya” adlı projemiz kapsamında okulumuz proje ekibi 30 Eylül 5 Ekim 2013 tarihleri arasında Yunanistan’da gerçekleştirilecek olan proje toplantısına katılacaktır. Projemiz süresince farklı kültürleri ve eğitim sistemlerini inceleyerek, okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı, gideceğimiz ülkelerde ilimizi ve ülkemizi en güzel şekilde temsil etmeyi ve dünya barışına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Ayrıca projemiz kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimizde çevre bilinci oluşturmayı amaçlamaktayız” dedi.

Yunanistan Ortaokulu proje ekibini ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu yaptığı açıklamada: “İlimiz eğitimin her alanında olduğu gibi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarında da önemli bir seviyeye ulaşmıştır. Projeler kapsamında okul ve kurumlarımızın Avrupa’nın farklı ülkeleriyle ortak çalışmalar yapması ilimiz ve ülkemiz adına olumlu bir gelişmedir. Çünkü projeler aracılığıyla ülkeler arasındaki önyargılar; sevgi, barış ve hoşgörü ortamı oluşturularak yıkılmaktadır. İnanıyorum ki; insanlar birbirini daha çok sever, birbirlerini anlamak için daha fazla gayret gösterirlerse, dünya daha güzel ve daha yaşanabilir bir hale gelecektir. Projeler kapsamında ilimizde bugüne kadar 456 öğrencimiz ile 818 idareci ve öğretmen yurtdışında proje toplantılarına katılmışlardır. Ve yine 630 eğitimci ve öğrenci yurt dışından misafir olarak ilimize gelmiştir. Bu güzel çalışmaları ortaya koyan okul idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.