Eğitim Bir-Sen Karaman Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu, Yunus Emre Konferans Salonundan gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurula Belediye Başkan Vekili Ali Konukseven, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, Konya Eğitim-Bir Sen Şube Başkan Vekili Şenol Metin ve Başkan Yard. Halil İbrahim Çelik,  İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, Belediye Özel Kalem Müdürü Duran Kabaagaç,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Servet Türegün İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yard. Abdurrahman Kurt Meb.Teftis Kurulu Başkanı Mehdi Sezer, Sarıveliler İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Dalkılıç, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Türk-Eğitim Sen Şube Başkanı Ziya Hotamışlı, Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin, Hak-iş Karaman Şube Başkanı Mehmet Bayrakçı, Niğde Eğitim-Bir Ben Şube Başkanı Hasan Orhan, KAİMDER Başkanı Tevfik Baran, Dil ve Edebiyat Deneği Başkanı Hasan Erkan, Ensar Vakfı Başkanı Ali Bağcı, AGD Başkanı Şabettin Gezen, Semerkant Derneği Başkanı Mustafa Sarı, Ermenek Başyayla Sarıveliler Kazimkarabekir ve Ayrancı Eğitim-Bir Sen İlçe Yönetimleri, Lale-Der Temsilcisi Abdurrahman Kaya,  Geylani Vakfi Temsilcisi Süleyman Işık Memur-Sen'e bağlı Sendika Başkanları ile çok sayıda davetli ve delegeler katıldı.

Divan başkanlığına Doç.Dr. Ahmet Zeki Ünal, üyeliklere, Hasan Orhan, Ayhan Kahraman, Cavit Bardak seçildi.

“TÜM EMEKTARLARI RAHMETLE ANIYORUM”

Mevcut Başkan Yunus Özdemir selamlama konuşmasında sendika olarak 600’lerde olan üye sayısını 1450'ye çıkardıklarını, yönetimini efsane yönetim olarak nitelendirdi. Verdikleri her türlü çalışma ve destekten dolayı yönetim kuruluna teşekkürlerini iletti.

Özdemir konuşmanın devamında;

''Sendikal mücadelemize şimdiye kadar emek veren, kurucu genel başkanımız, çağın soylu adamı merhum Mehmet Akif İnan hocamız başta olmak üzere ahrete irtihal eden tüm emektarları rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu manada yıllarca Ayrancı İlçe Temsilciliğimizi yapmış olan ve geçtiğimiz günlerde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Osman Çakmak hocamızı da rahmetle anıyorum.

“İSTERSE BENİM İNANCIMIN TAM ZIDDI OLSUN”

Eğitim-Bir-Sen, Mehmet Akif İnan’ın “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası” dizelerindeki kuşatıcılıkla 14 Şubat 1992’de yola çıkmış, ülke ve millet sevgisinden ödün vermemiş, 76 milyonun kardeşliğini hedefleyen, özelde eğitim çalışanlarının genelde ise milletimizin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında bir teşkilattır.

23. yıldönümüne gün sayan soylu mücadelede alnı ak, başı dik, özgün ve özgür bir şekilde; kadim medeniyetimizin yeniden inşa ve ihya hareketini sürdüren Eğitim-Bir-Sen, ‘Yedi Güzel Adam’dan biri olan Kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın dediği gibi, “Hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kampı içerisinde yer alırsa alsın, onun bir insan olarak kabul görmesi lazım. İnancından dolayı horlanmaması lazım. İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da hakkı hayat tanınmasının kavgacısıyım” demeye, hakkın ve haklının yanında durmaya devam etmektedir. Bizler, bu inanç ve bilinç ile yola çıkmış, kurulduğumuz günden beri üye sayımız kaç olursa olsun, kuruluş felsefesine sadık kalmış, özlük ve özgürlük mücadelesini hakkıyla yerine getirmede rüştünü ispat etmiş bir teşkilatız.

“BÜTÜN ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM”

Sadece üyelerinin sorunlarına değil, ülkesinin ve insanlığın problemlerine de duyarlı, kıblesi sabit, dümeni sağlam teşkilatımızın 14 Şubat 2015’te 23. kuruluş yıldönümünü beraber kutlayacağız. Sendikamız, Türkiye genelinde 5. Olağan Genel Kurul sürecini yaşıyor. Kasım ayının ilk üç haftası içerisinde tüm şubelerimizde olağan genel kurullar bitmiş olacak. Bu hafta bizimle beraber 30’un üzerinde şube aynı anda genel kurulunu yapıyor. Sendikamız 5. Olağan Genel Kurula, “Genel Yetkili Sendika” olmakla kalmayıp aynı zamanda 300 bin üyesiyle Türkiye’nin “En Büyük Sendikası” unvanıyla gidiyor. Ben bu vesileyle gecesini gündüzüne katan, adanmışlık örneği ile Eğitim-Bir-Sen ailesini güçlü kılmak için ter döken, emekleri ve fedakarlıkları karşısında saygıyla eğildiğim bütün arkadaşlarımıza, teşkilatımızın yöneticilerine, ilçe ve işyeri temsilcilerimize, kadın komisyonumuza ve bütün üyelerimize teşekkürlerimi iletiyorum.

“DAHA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”

Evet, biz düşünen ve üreten erdemli bir davanın mensuplarıyız. Soylu mücadelenin adresi Eğitim-Bir-Sen olarak, geldiğimiz nokta bizi, Allah korusun, kibre, şımarıklığa, gurura, tepeden bakmaya, rehavete sevk etmeyecektir. Aksine her dem kendimizi muhasebe içinde tutacağız. Unutmamalıyız ki, 1 milyonu aşkın eğitim çalışanı var. Yapacağımız ve yapmamız gereken daha çok iş olduğunu söylemek istiyorum. Çalışanlarımızın hakkını, hukukunu korumaya, eğitim çalışanlarına özel kazanımlar üretmeye devam ettikçe, inşallah daha büyük başarılara da imza atacağız.

Bizleri bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan çok kıymetli protokole, misafirlerimize şükranlarımı sunuyor, yeni dönemi iradesiyle şekillendirecek olan delegasyona güveniyor, kendimizi size, sizleri Allah’a emanet ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum." dedi. Ardından faaliyet ve denetleme raporları okundu ve seçime geçildi. Yapılan kongrede mevcut Şube Başkanı Yunus Özdemir'in listesi delegelerin tamamına yakınının oyunu alarak güven tazeledi.

SEÇİM SONRASI YÖNETİM KURULU ŞÖYLE OLUŞTU:

Yönetim Kurulu Üyeleri Asil Üyeler arasında; Yunus Özdemir, Cahit Suci, Turgay Kocak, Mustafa Şeker, Havva Yılmaz, Ömer Arslan, Şaban Yıldızlı yer aldı. Yeder üyeler arasında ise: Şeref Acar, Mustafa Doğan, Mehmet Çalışkan, Recep Gedikli, Selami Gün, Ahmet Aydoğdu, Ahmet Ünver yer aldı.

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri arasında; Zeki Tuman, Hüseyin Bağırgan, Mustafa Selçuk, AyhanYılmaz, Özcan Üstün yer aldı. Yedek üyeler arasında ise; Adem Gümüş, Murat Şen, Hasan Hüseyin Yılmaz, Halil İbrahim Gürsoy, Sedat Tufan yer aldı.