Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, eski belediye başkanlarından Yaşar Evcen ve çok sayıda davetli katıldı. 

Karaman Türk Ocakları Başkanı Yunus Turan'ın selamlama konuşmasının ardında kürsüye geçen geçen Namık Kemal Zeybek, Bayburtlu olduğunu önceden Karamanoğlu Beyliğine bağlı olduklarını ve Karamanoğlu Beyliği'nin büyük bir Devlet olduğunu söyledi. Zeybek konuşmasının devamında;'' Osmanlının eşkiya diye tabir ettiği Karamanlılar bu kurulan Osmanlı'da ne diyorlardı. Zira büyük bir güç ve devletti. Ancak şartlar değişti ve Osmanlı daha baskın geldi. Tarihi galipler yazar. Osmanlı'da istediği gibi yazdı,''dedi.


Demokrat Parti eski Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, konferansta yaptığı konuşmada, Türk denilince akla Türkiye Türklerinin geldiğini söyledi.

Bunun böyle olmadığını, bugün dünya üzerinde yaşayan milyonlarca Türk olduğunu ifade eden Zeybek, "Örneğin Ziya Gökalp'ın bile bilmediği Türk bilimcilerin dikkatinden kaçan, Türkologların da bilmediği bir gurup halk var. Kırgızistan'da ve Özbekistan'da. Özbekistan'da Özbek yazdırmışlar kendilerini. Kırgızistan'da hala pasaportlarında Türk yazıyor. Ben kendileriyle 1992 yılında karşılaştım. Kırgızistan'da 'Türk derneği kuruyoruz, bize yardım et' dediler. Dedim; 'Hepimiz Türküz. Kırgızlar da Türk, Özbekler de Türk.' Başkanları dedi ki;

'Siz Türkiye Türküsünüz, bunlar Özbek Türkü, bunlar Kırgız Türkü. Biz Türk Türkü. Sadece Türküz. Başka bir adımız yok. Biz 2 bin yıldan bu yana burada yaşıyoruz' dediler. Pasaportlarını çıkardılar. Sovyetler Birliği zamanında da pasaportlarında Türk yazıyor. Türkçe konuşuyorlar. Hala bilim adamları bu bilmeceyi çözmüş değil" diye konuştu.

Dünyada hali hazırda ana dili Türkçe olan 200 milyon Türk olduğunu ifade eden Zeybek, Türk Cumhuriyetleri arasında 7 bağımsız cumhuriyette 130 milyon Türk'ün olduğunu belirtti.

Türkiye önderliğinde Türk Devletler Birliği'nin kurulması gerektiğini vurgulayan Zeybek, şunları kaydetti:

"Muazzam bir Türk Dünyası var önümüzde. Toz toprak içinde de değiller. Gidin Türk devletlerini gezin. Dünyanın en güzel şehirlerini orada görürsünüz. Azerbaycan dünyanın en zengin petrol kaynaklarına sahip ülkelerinde biri. Türkmenistan dünya doğal gaz birikiminin yüzde 21'ine sahip. Çok önemli bir kaynak. Türkmenistan, Türkiye'nin 3,5 katı büyüklüğünde. Üstünde servet, altında servet. Kaynakları çok zengin. Kırgızistan'da altın madenleri. Özbekistan bir tarih memleketi. Topraklarına kan eksen can biter. Kaliteli petroller bulundu. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Haberleri'>Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 'Yavru Vatan'. Şimdi bize düşen bu devletleri Türk Devletler Birliği şeklinde birleştirmek. Bütün bunları Türkiye yapacak. Asıl güç Türkiye'de. Türkiye muazzam bir güçtür."

İnsanlığın en eski milletinin Türkler olduğunu vurgulayan Zeybek, mevcut olan tarihi Türklerin oluşturduğunu kaydetti. Peygamberimizinde Türk soylu Arap olduğunu iddia eden Zeybek;''Hz. İbrahimin soyundan gelen Sümerler Türktü, Peygamberimizin de soyu ordan gelmiştir. Atatürk'te Sümerler Türk'tü diye söylemişti,''dedi. Bir çok araştırmacının birbirinden bağımsız araştırmalarında Sümerlerin kullandığı bir çok kelimeyle Türkçede ki kelimelerle aynı olduğunu söyledi. 

Bütün milletlere peygamber gönderildiğini, Türklere de peygamber gönderildiğini vurgulayan Zeybek ama Türklerin ahlaklı olmasından dolayı az gönderildiğini de belirtti. Göktürk Yazıtlarında, Dedekorkut'un öğütlerinde, Orkun Kitabelerinde gönderilen peygamberlerin izlerinin olduğunu ve gençlere seslenerek bunun çok derin ve iyice araştırılmasını da istedi. Namık kemal Zeybek ayrıca Türklerin yaşadığı inançla İslamiyet'in benzediğini ve Türklerin asla kılıç zoruyla müslüman olamadıklarını da vurguladı.