Ak Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü'nün 1 Mayıs Mesajı;

''Biz, 'İşçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin' toplumda emeğe saygıyı böyle bir hassasiyetle korumanın en güzel hasletlerimizden biri olduğunu ifade eden bir medeniyetin temsilcileriyiz.

1 Mayıs emeğin, alın terinin ve dayanışmanın günüdür. Emeğiyle hayatını kazanan, alın teriyle geçimini temin eden ve ülkenin kalkınmasında büyük katkılar sağlayan çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum.
Ülkenin büyümesine, gelişmesine, kalkınmasına en büyük katkıyı sağlayanlar, çalışan, üreten, işçi ve emekçi vatandaşlarımızdır.
"Emeği, alın terini ve helal kazancı kutsal sayan, üretimde ve paylaşımda adaleti savunan bir kültür ve medeniyetin mensupları olarak, tüm çalışanların emeklerinin tam karşılığını almalarını önceliklerimiz arasındadır. Biz AK Parti hükümeti olarak sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla istişare halinde, çalışanların sorunlarının çözümü, onların çok daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için çaba harcamaktayız. 
Tüm işçi, memur, emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs 'Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. Hepimiz birer emekçi olduğumuza göre bu günün hepimizin bayramı olarak huzur, güven ve hayırlar getirmesini diliyor sevgilerimisunuyorum."Dedi.

............

Ak Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca'nın1 Mayıs Mesajı;

''AK Parti kurulduğu günden beri çalışanın yanında oldu. İşçinin hakkını gözetti. 32 yıl sonra ilk defa 1 Mayıs’ın Taksim’de özgürce ve barış içinde kutlanmasını sağladı. AK Parti iktidarı, 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan etti. AK Parti, işçi ücretlerinin enflasyon canavarına kurban edilmesine geçit vermedi.

AK Parti olarak çalışma hayatında emek ve alın terinin ehemmiyetini bilerek, hükümet olduğumuzdan bu yana kadın-erkek tüm işçi, memur, emekçi vatandaşlarımızın sorunlarını çözme gayretindeyiz ve bundan sonra da bu konuda gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Yeter ki 1 Mayıs 'Emek ve Dayanışma Günü' Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, adına yakışır bir şekilde toplumu kucaklayıcı, dayanışmayı kuvvetlendirici, hakların yüceltildiği, dostluk, kardeşlik ve beraberliği pekiştirici rol oynasın."

Ülke olarak birlik ve beraberlik şuurumuz, bütün zorlukları aşacak kuvvettedir.  Yarınları daha güzel yaşamak için hepimiz ortak paydada buluşmak ve beraberce yaşamak zorundayız. İşçisi, memuru, emeklisi, esnafı, tüccarı bu ülkede eminim ki, aynı his ve kardeşlik duygusuyla hareket etmektedir. Bu duygularla, başta işçi, memur ve emekçi kardeşlerim olmak üzere bütün çalışanlarımızın Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum.”Dedi.

...........

Ak Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy'un 1 Mayıs Mesajı;

Bir ülkenin gelişmesinin en önemli unsurlarının üretim, emek ve alın teridir.1 Mayıs İşçi Bayramının 1889 tarihinden itibaren dünyada işçilerin birlik, mücadele, dayanışma ve kaynaşma günü olarak kutlanmaktadır.

Çalışmak, üretmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak alın teri dökmek kutsal bir faaliyettir. 1 Mayıs, Emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günüdür.

Emek ve alın terinin toplumumuzda çok özel bir yeri vardır. Kim ne iş yaparsa yapsın rızık kazanmak için hakkıyla çalışıyorsa alın teri döküyordur. İşçinin henüz alın teri kurumadan hakkının verilmesi de tüm işverenlerin sorumluluğudur.

Biz milletimizden aldığımız güçle yine milletimizin belirlediği istikamette daha Güçlü Türkiye’ye doğru yol alıyoruz. Ekonomide, sanayide, tarımda, eğitimde üretimde her alandaki gelişim alın teri dökerek çalışan milletimizin sayesindedir. Her alanda güçlü bir Türkiye, Emekçisi, üreteni, çiftçisi, sanayicisi ve iş adamları ile hep beraber el ele vererek çalışması ile mümkün olmaktadır.

Emekçiler, bu toplumun en muteber kesimlerindendir ve en büyük takdiri hak etmektedirler.

AK Parti Hükümeti Sayın Başbakanımızın liderliğinde bugüne kadar bu şuurla görev yapmış ve her zaman emekçilerimizin yanında olmuştur.

Bu anlayışın bir göstergesi olarak her yıl gerginlik ve çatışmaların beklendiği bir gün olarak gündeme gelen 1 Mayıs günü, 2008 yılında ''Emek ve Dayanışma Günü'', 2009 yılında da resmi tatil olarak ilan edilmiştir.

Bu vesileyle, en yüce değer olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışma gücünün kutlandığı ve dayanışmanın sergilendiği bu günde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en içten duygularımla kutluyor,karamangundem.com ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk ve dayanışma havası içerisinde kutlanmasını diliyorum"''dedi.

............



AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk 1 Mayıs Mesajı‏

Konu mesajında;''Emek ve alın teriyle ülkemizin müreffeh geleceğinin inşasında en saygın ve en itibarlı makamın sahipleri işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü tebrik eder, bu vesileyle herkesin elinde işinin olduğu, ekmek sahibi olanların da ekmeğini büyütmek için verdiğimiz Yeni Türkiye mücadelesinde en büyük dayanağımızın emek ve alın teri olduğunu belirtir, bu özel günün çok daha güçlü, çok daha zengin ve zenginliğini hakça bölüşen bir Türkiye yolunda daha hızlı, daha güçlü adımlarla yürümemize vesile olmasını temenni ederim,''dedi.

 AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep ŞEKER' in 1 Mayıs İşçi Bayramı için mesajı
''İŞÇİ KARDEŞLERİMİN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
Ak Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününe özel bir mesaj yayınladı. Dr. Recep Şeker mesajında; İşçi bayramı ülkemizde 2008 yılında "Emek ve Dayanışma Günü", 2009 yılında da TBMM’nin tatil kabul ettiği gün olarak tarihe geçmiştir.
Emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs; toplum olarak bizlerin de önemsediği çok anlamlı bir gündür. Bunun en güzel göstergesi de; atalarımızın, işçiye, henüz alın teri kurumadan hakkını vermeleridir.  Bu ruh ve inançla şanlı bir maziyi devraldık ve aydınlık bir geleceğe doğru yol alıyoruz.
Bu vesileyle, tüm işçi kardeşlerimin Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor; 1 Mayıs'ların Karaman’ımızda, ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk, dayanışma ve bayram havası içerisinde kutlanmasını diliyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum,''dedi.