Vali Murat Koca’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
Vali Murat Koca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

 Vali Koca yayınladığı kutlama mesajında; “ Ülkemizde gazetecilerin haklarını "fikir işçisi" olarak düzenleyen 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştırılanlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanunun 1. maddesinde değişiklik yapan 212 sayılı Kanun, gazetecilerimiz için önem taşıdığından 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

 Günümüzde her alanda olduğu gibi iletişim alanında da teknolojinin hızla gelişerek ilerlemesi, bilgiye ve habere ulaşma ihtiyacını önemli bir şekilde artırmıştır.

 Demokrasinin temel unsurlarından biri de hiç şüphe yoktur ki, özgür bir basının varoluşudur. Bu bakımdan demokrasinin vazgeçilmezleri arasında yer alan basınımızın görevi de, basın ahlâk esasları çerçevesinde doğru ve tarafsız davranarak en hızlı şekilde kamuoyunu aydınlatmaktır.

 Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artırmakta olup demokrasimizin güçlenmesine katkılar sağlamaktadır. Bu gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir.

Basın mensuplarının çalışma ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi, haklarının güvenceye alınması, görevlerini rahat bir ortamda yapabilmelerinin sağlanması Devletin olduğu kadar, basın yayın organı sahipleri ve meslek örgütlerinin de görevleri arasındadır.

Bu düşüncelerle basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin yıldönümü olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, tüm medya mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.



Konuk; Anadolu’da Keşfedilmeyi Bekleyen Değerler 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, temsil ettiğimiz sektör itibarıyla çiftçimizin alın terinin karşılığını alabilmesi ve onların emek vererek ürettiklerinin işlenip dünya piyasalarında kendilerine yer açabilmesinde basın çalışanlarının katkısının büyük olduğunu söyledi. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında öğrenme ve öğrendiklerini çevresine hatta dünyaya duyurma ihtiyacının birçok insanın doğasında olduğunu ifade eden Konuk, iletişim sektörünün de bu ihtiyacın giderilmesi sonucunda ortaya çıktığını söyledi. 

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“Geçmişte olduğu gibi günümüzde de doğru, ilkeli ve tarafsız yayın adına emek veren basın çalışanları, toplumu bilgilendirmek adına önemli bir görevi üstlenmektedir. Toplumumuzun ortak sesi olan basın çalışanlarımız kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir. Halkın bilinçlenmesi, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir görev üstlenen basın çalışanları, bu görevlerini farklı görüş ve düşünceleri objektif ve tarafsız yayın anlayışıyla yerine getirmektedirler. Basın çalışanları bu görevleriyle çok sesliliğe katkı sağlamakla birlikte aynı zamanda demokrasinin sağlıklı işlemesinde de önemli bir rol üstlenmektedirler. Yine basın çalışanları, adalet ve düşünce özgürlüğünün sağlanmasında da etkili bir konuma sahiptirler.

Anadolu’da keşfedilmeyi bekleyen farklı sektörlerde birçok değerimiz var bu değerlerin dünyada adından söz ettirir olması, izlenir ve takip edilir duruma gelme çabasında ise basın – yayın kuruluşlarının önemi büyüktür. Bu bağlamda ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan, dünyaya açılmayı hedefleyen değerlerimizin dünya ile bütünleşmesi için basın – yayına ihtiyaç vardır. Bizim temsil ettiğimiz sektör itibarıyla çiftçimizin alın terinin karşılığını alabilmesi onların emek vererek ürettiklerinin işlenip dünya piyasalarında kendilerine yer açabilmesinde hiç kuşkusuz basın çalışanlarımızın katkısı büyüktür.

Tartışmasız adalet ve düşünce özgürlüğünün sağlanmasında etkili bir konuma sahip, etik kurallar çerçevesinde tüm bu sorumluluklarını güç şartlarda dahi yerine getirme çabasında olan basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyorum.” 

KARAMAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER’İN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” MESAJI

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

ŞEKER, mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“Demokrasinin en temel unsurlarından biri olan basın, sağlıklı kamuoyu oluşmasına, halkın gerçekleri öğrenmesine ve bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesine çok önemli katkılar sunmaktadır.

Basın mensuplarımız, haberlerin doğru ve tarafsız, farklı görüş ve düşüncelerin ise nesnel bir şekilde ortaya konularak halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi gibi son derece önemli bir görevi ifa etmektedirler. 

Basın çalışanlarımız karşılaştıkları her türlü olumsuz koşullara rağmen görevlerini tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde büyük fedakârlıkla yerine getirerek vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesi olmaktadırlar. 

Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan değerli basın mensuplarımız aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de çok önemli katkı sağlamaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına en kalbi duygularımla sevgi ve selamlarımı sunuyorum." Dedi 

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yaparak Karaman’da ve tüm yurtta görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

Kutsal bir görev üstlenen basın çalışanlarının, görevlerini icra ederken birçok zorlukla karşılaştıklarını ifade eden Başkan Çalışkan, mesajında şu açıklamalarda bulundu:

 “ Halkın, tarafsız, doğru ilkeli ve eksiksiz haber akışıyla bilgilendirilmesi, şeffaf ve demokratik toplum olmanın başlıca şartlarından biridir.

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte, yazılı ve görsel basının etki alanını da hızla genişletmiş, kamuoyunun bilgilenme imkânlarının artmasını da aynı oranda artırmıştır.

Dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayan basın mensuplarımızın yanı sıra yerel bazda çalışan basınımız da kentimizdeki gelişmeler hususunda halkımızı bilgilendirmektedir. Karaman’ımızın kültürel ve sosyal gelişiminde büyük bir rol oynamaktadır. Bu yönüyle basın, toplumun bilgilendirilmesinden ziyade kentlerin gelişiminde de önemli bir katkı sağlamaktadır. İlkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini başarıyla yürüten tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum"

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladılar.

Mesajda, “Demokrasinin ve çağdaş düzenlerin vazgeçilmez bir parçası olan basın, yeryüzündeki gelişmelerin aynasıdır. Gazeteciler toplumun ışığıdır. O ışık ne kadar güçlü olursa bizler de yolumuzu o kadar net ve doğru görürüz. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli basın mensupları, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan başta Karaman'ın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerini gündeme taşıyarak basın sektöründe hizmet veren basın çalışanlarının ve tüm gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, tüm basın mensuplarının çalışmalarla sağladıkları başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verdiler.

Karaman Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz

Karaman Baro başkanı Av. Oktay Yılmaz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, mesleğin önemine vurgu yaparak, ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birinin de özgür basın olduğunu belirtti.

Tarafsız ve ilkeli basının gelişmeye katkı sağladığını söyleyen Yılmaz mesajında, ‘’Ülkemizin ve Karaman’ımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan çalışan gazetecilerimizdir.

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır.

İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimiz mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele takdire şayandır.

Onun için gazeteciler her zaman korunan, el üstünde tutulan, kimi zaman gıpta edilen insanlar olmuşken, kimi zaman da hedef tahtasında bulunmuşlardır. Teknoloji ve iletişim alanındaki hızlı gelişmeler sayesinde habercilik kolaylaşıyor gibi gözükse de savaşlar ve gerilimlerin artmasına bağlı olarak riskleri de artmıştır. Her şartta haber sağlamanın peşinde koşan gazetecilerimiz, muhabir ve foto muhabirlerimiz sayesinde bizler habere kolayca ulaşıyoruz. Bu sebeple tüm gazetecilerimize huzur içinde, güven içinde, barış içinde çalışacakları nice yıllar diliyorum’’ sözlerine ye verdi.

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü

Gazetecilik zor bir meslektir. Gazetecilik mesleği ancak fedakârlık gösterilerek ifa edilebilecek bir meslektir. Gazetecilik bir kamu görevidir, gazetecinin temel amacı ise haber üreterek kamuoyunu bilgilendirmektir. Aynı zamanda demokrasinin temel taşlarından olan gazetecilik, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda devlet ile birey veya yöneten ile yönetilenler arasında köprü kurarak bir anlamda denetim mekanizması görevi de üstlenmektedir.

Basınımız görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır.

Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarı korumak ve devam ettirmek, basın camiamızın önderliğinde hepimizin en önemli görevidir. Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyoruz. Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır.

Yerel basınımız ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi yaparak, ilimizin kalkınma ve gelişmesinde etkin bir rol üstlenmektedir. Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda ve çeşitli zorluklar içinde, toplumun bilgilendirilmesi, ışık tutulması, İlimiz ve ülke yararına yönlendirilmesi ve aydınlatılması, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışı gibi kutsal bir görevi yerine getirmekte olan ve ilimizde görev yapan gazetecilerin, 10 Ocak 1961’den beri kutlanan çalışan gazeteciler gününü kutlar, ilimizde özveri ile çalışan fedakar gazetecilerimize başarılar dilerim.

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy

Halkı bilgilendirme, haber verme,  halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten gazeteciler, farklı kesimlerin sorunlarının ve fikirlerinin tartışılmasına de zemin oluşturmaktadırlar. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir.

Bu önemli misyonu yerine getirmek için kar-kış demeden, soğuk-sıcak demeden her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin mesai mefhumu gözetmeksizin halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Halkın sorunlarını dile getiren ve bunların çözüme kavuşturulması noktasında takipçisi olan basın mensuplarının, çok daha iyi şartlarda görev yapması hepimizin ortak temennisidir. İleri demokrasi hedefini gerçekleştirmek için büyük çaba gösteren ülkemizde, demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından da basınımıza önemli görevler düşmektedir. Bu duygularla tüm basın çalışanlarımızın ve gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça

Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onların bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir. Kamuoyunu bilgilendirerek gazetecilik faaliyetini yürüten basın çalışanlarının, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra etmektedirler. Basın çalışanlarının üstlendikleri bu kamu görevini yerine getirirken, mesleklerinin saygınlığına gölgeleyecek yöntem, tutum ve davranışlardan uzak durarak, bilgi edinmek için tehdit, şantaja başvurmamalıdır.

Fedakârca çalışarak halkımızı aydınlatan değerli gazetecilerimizin 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür eder, basınımızın temel taşı olan fikir işçisi gazeteci arkadaşlarımıza, başarılar diliyorum.

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin GÜNGÖRER, 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yapan Başkan GÜNGÖRER, "Gazetecilik görevinin ilkeli ve tarafsız bir şekilde sürdürülmesi, kamuoyunun haber alma hakkı ile doğrudan ilişkilidir. Bu büyük sorumluluğu hakkı ile yerine getirmek hususunda özveri ile görev yapan muhabir ve gazetecilerimize müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum. Memleket meselelerini kendi meseleleriymiş gibi gören ve bu konuda olumlu çalışma sarf eden gazeteciler, toplumun aynası ve görünmeyen kahramanlarıdır. Gazetecilik mesleği, toplumsal bilinci arttırmak, güçlendirmek ve kamu yararını her zaman ön planda tutmak açısından önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve olayların anlık olarak servis edilmesi adına önemli bir görev üstlenmektedirler. Gazetecilik mesleğini ifa eden arkadaşlarımızın haklarının korunması ve çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesi gerekmektedir. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve şehrimizin sorunlarına değinen, gerek yerel gerek ulusal çapta tanıtımını yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, özel hayata saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarının başarılarının devamını dilerim" dedi.

 Ermenek Belediye Başkanı Uğur SÖZKESEN’in 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Basın, demokrasinin olmazsa olmaz ayaklarından biridir. Böylesi önemli bir konumda olan Medya sektöründe tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan gazetecilerin duyarlılığı da büyük önem taşımaktadır.

Meslek ilkelerine bağlı olarak kamuoyunun sesi olma, doğru bilgi aktarma gibi önemli görevi üstlenen ve dünyanın, ülkemizin, İlçemizin sorunlarını gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına destek olan basın mensuplarının “Dünya Çalışan Gazeteciler Günü ”nü en içten duygularımla kutluyor,  sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Bizler doğru, ilkeli ve tarafsız haber yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye hazırız.

Karaman Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, çalışan Gazeteciler günü adına bir basın açıklaması yaptı.

Özdemir açıklamasında şunları ifade etti:

''Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir basın, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biridir. Özgür ve tarafsız bir basın, demokrasiyi güçlendirirken, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasına, halkın gerçekleri öğrenmesine, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesine de değerli katkılar yapar.

Basın mensuplarının sorumluluklarını yerine getirebilmelerinin en önemli şartı, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır. Basın, görevini sürdürürken, evrensel meslek ilkelerini hayata geçirmeli, kamu yararını, özel hayata saygıyı, hukukun temel ilkelerini üstün tutan bir anlayışta olmalıdır. Bu yaklaşımın, basına güveni sürekli kılacağı gibi, basının itibarını da daha yukarılara taşıyacağı muhakkaktır.

Basın çalışanları, çok önemli ve güç bir görevi, karşılaştıkları onca zorluğa rağmen fedakârlıkla sürdürmektedir. Mesleğin yıpratıcı ve çetin şartlarına rağmen dünyanın farklı bölgelerinde, çatışmalarda, savaşlarda, can güvenliklerini de tehlikeye atarak haber peşinde koşan gazeteciler gerçekten saygıyı ve takdiri fazlasıyla hak eden bir anlayışla görevlerini yerine getirmektedir

Çalışan gazetecilerin haklarının korunması, daha iyi imkânlara kavuşturulmaları, güzel şartlarda hayatlarını, mesleklerini en iyi şekilde yapmalarını sağlayacaktır. Kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarına, demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından da önemli görevler düşmektedir. Bu önemli görevi yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele takdire şayandır. Ancak sendikal örgütlenme oranının düşük olduğu, iş güvencesinin olmadığı ve alın terinin karşılığının alınamadığı sektörde öncelikli konu sendikal örgütlenme olmalıdır.

Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi olarak, bugünün, sendikal örgütlenmenin önünün açıldığı, sosyal ve ekonomik hakların teslim edildiği bir gün olmasını temenni ediyoruz.

Basın meslek ilkelerine bağlı hareket ederek, mesleki ve toplumsal hassasiyet içinde çalışmalarını sürdüren gazetecilerin gününü kutluyor, basın mensuplarının tekrar ‘bayram’ yapmasını sağlayacak düzenlemelerin yapılmasını temenni ediyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyoruz.''Eğitim Bir-Sen Karaman Şubesi 

SAĞLIK-SEN ŞUBE BAŞKANI İdris GÜNEŞ ÇALIŞAN GAZETECİLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Zor şartlarda görev yapan bütün basın mensuplarının gününü kutluyoruz. Gazeteciler; vatandaşların haber alma hakkını kullanması için her şart ve iklimde, bazen canları pahasına bu görevi yerine getiriyor.

Yeri geldiğinde vatandaşların gören gözü, işiten kulağı oluyor. Bazen de kamu görevini yerine getirerek, bilinçlenmeye katkı sunuyor. Gazetecilerin kamuoyunu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmesi, bu mesleğin bir başka özelliğini oluşturuyor.

Vesayetin deşifresi, anti demokratik oluşumların ifşa edilmesinde gazeteler önemli bir yere sahiptir. Ancak, her meslek grubu için geçerli olan etik kurallar, gazeteciler için daha bir önem kazanıyor. Elindeki medya gücüyle kitleleri etkileyen basın mensuplarının etik kurallardan taviz vermeden, vatandaşların haber alma hakkını kullanması takdire şayan bir çabadır. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, çalışan gazetecilerin gününü kutlarken, bu mesleği yerine getirirken işsiz kalan gazetecilerin de en kısa zamanda tekrar mesleklerine kavuşmalarını diliyoruz.

Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ali Rıza ALTUNSOY'un 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Her daim bizleri bilgilendirmek için emek veren, gece gündüz demeden ilimizde, ülkemizde ve dünyada meydana gelen olayları bize aktaran tüm gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım...

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ve Kamu-Sen İl Temsilcisi  Ziya HOTAMIŞLI :10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Gazetecilik mesleği toplumu bilgilendirme, bilinçlendirme ve zamanın olaylarını kayda geçirmede; tarihe hem ışık hem de not düşme vazifesidir.

Her türlü zorlu çalışma ortamı ve şartlarına rağmen heyecanla yapılan bir toplumsal görevdir. Bu görevi icra eden Karamanımızın güzide basın mensuplarının gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Gazetecilerimizin sosyal, ekonomik ve yasal yönden daha da güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerekir. Üzerlerindeki ağır vergi yükü sigorta pirimleri en aza indirilmeli ve uydu frekans ücretleri mahalli basından tamamen kaldırılmalıdır. Mahalli basının güçlendirilmesi, desteklenmesi demokrasinin de fikir hürriyetinin de geliştirilip güçlendirilmesi demektir.

Kimlerin lehine – aleyhine olup olmadığına bakılmaksızın basının topluma haber verme hürriyeti ve rahatlığı temin edilmelidir. Basın hür olmazsa akıl ve irade hürriyeti de olmaz. Basın hürriyetinin olmadığı yerde demokrasi , irade, bilim ve fikir gelişemez. Bunların gelişmediği yerde kalkınma da gerçekleşemez.

Günümüzde yoğun koşuşturmalar arasında meşgul olan insana; basınımız yaşadığımız çevreden, ülkemizden ve tüm dünyadan haber aktararak aydınlatma rolü üstlenmiştir.

İnsan fikir, bilgi, tutum ve davranışlarını belirleyen de basının aktardığı haberlerdir. Bunun için her meslekte olduğu gibi basının da sorumlu olduğu bir meslek ahlakı vardır. Basının belli sermaye tekellerinin, çıkar gruplarının eline geçmesi, güdümüne girmesi hür iradenin ve kamu vicdanının sermayenin istediği doğrultuya girmesi gibi bir tehlikeyi doğurur.

Gelişen toplumların, devletlerin ele alındığı zaman basın, fikir ve ifade hürriyetinin temin edildiği ve korunduğu ülkeler olduğu apaçık görülür. Basına tahakküm, baskı ve engelleme insan aklına, iradesine, gelişmesine engelleme anlamına gelir.

Bu münasebetle basınımızın her kademedeki  fedakar çalışanlarının gününü kutlar, görevlerinde kolaylıklar ve başarılar dileriz.