Karaman Valisi Süleyman Kahraman 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.Vali  Kahraman yayınladığı mesajında;
İnsanların daha sağlıklı, daha mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp bilimi, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olmuştur. "Önce insan" anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi çağdaşlığın öncelikli koşuludur. 

Türkiye, tıp eğitimi- teknolojisi ve sağlık hizmetleri alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Ülkemizin sağlık insan kaynağı niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle yarış içindedir. Bu başarının arkasında köklü eğitim kurumlarımız, bilgi ve tecrübe sahibi hocalarımız, kamu ve özel sektörümüzün yönetim ve işletme becerisi yatmaktadır.

İnsan sağlığının korunması ve hastaların sağlığına kavuşması ve sorunlarının giderilmesi için sağlık çalışanlarının gösterdikleri çabaları takdirle karşılıyoruz .İnsan sağlığı için harcanan mesainin en mukaddes zaman dilimlerinden olduğu inancıyla, daha sağlıklı toplum için fedakarca hizmet eden doktorlarımızın, hemşirelerimizin, ebelerimizin, hasta bakıcılarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını gönülden kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”dedir.


Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada; her koşulda ve olağanüstü gayretle hizmet eden bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.

Belediye Başkanı Uğurlu, büyük bir özveri ile insan sağlığına hizmet eden Türk hekimlerinin her alanda kendini kanıtladığını ifade ederek: “Sağlığımızı korumak adına gösterilen çabayı sarf eden hekimlerimizin görevinin ne kadar kutsal olduğuna inancımız tamdır. İnsanı yaşatmayı ve insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın bayramını kutluyorum.” dedi.



İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Nuriye ULU'nun mesajı:

''Tıbbın tüm dallarında gelişmiş dünya ülkeleriyle yarışır hale geldiğimiz bu yılda,

etkili, verimli, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak için, her şart ve durumda, bu saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.'' dedi



Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Mustafa Toktay'ın mesajı :

Doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim..



KARAMAN MİLLETVEKİLİMİZ SAYIN MEVLÜT AKGÜN’ÜN 14 MART TIP BAYRAMI DOLAYISI İLE YAYINLADIĞI YAZILI BASIN AÇIKLAMASI :
“SOSYAL DEVLET ANLAYIŞININ EN ÖNEMLI UNSURLARINDAN BIRISI; SAĞLIK HIZMETLERININ GEREĞI GIBI YERINE GETIRILMESIDIR. 
HÜKÜMETLERIMIZ  DÖNEMIMIZDE, SAĞLIK POLITIKALARINA VE SAĞLIĞA YAPILAN YATIRIMIN INSANA, DOLAYISIYLA BUNUNDA GELECEĞE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM OLACAĞI DÜŞÜNCESI İLE SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMI BAŞLATILMIŞ ÇOK CIDDI MESAFELER ALINMIŞTIR. BU SAYEDE VATANDAŞLARIMIZ ISTEDIKLERI KURUMDAN ISTEDIKLERI ŞEKILDE YARARLANMA IMKÂNI BULMUŞLARDIR. HASTANELERIMIZIN VE SAĞLIK KURULUŞLARIMIZIN FIZIKI ŞARTLARININ ARTIRILMASI IÇIN BÜYÜK YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTIRILMIŞTIR. 
VATANDAŞLARIMIZI EN IYI YAŞAM İMKANLARINA KAVUŞTURMAK, ONLARIN SAĞLIK, EĞITIM VE DIĞER SOSYAL HIZMETLERDEN DAHA IYI YARARLANMASINI SAĞLAMAK İÇİN BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE ÇALIŞAN DOKTORLARIMIZIN VE DIĞER SAĞLIK PERSONELIMIZIN TIP BAYRAMI'NI KUTLUYOR, TÜM HEMŞERİLERİME SAĞLIK, HUZUR DOLU GÜNLER DILIYORUM.”



Sağlık - Sen Şube Başkanı İdris Güneş'in mesajı :

Sağlık alanındaki istihdam yetersizliği, çalışanların iş yükü altında ezilmesine neden oluyor. Avrupa Birliği ülkelerindeki meslektaşlarına göre sağlık çalışanlarımız, en az 3 kat fazla çalışmaya mecbur bırakılıyor. 
Mesai saatlerinin belirsizliği ve nöbet sürelerinin uzunluğu sağlık çalışanlarımız için en önemli sorunlardandır. Diğer kamu çalışanlarından farklı olarak daha önce yıllardır günde 9 saat çalıştırılan, tam gün yasasındaki resmi düzenleme ile haftalık 8 saate indirildiği söylenen mesai saatleri, halen ve fiilen 9 saat olarak uygulanmaya devam edilmektedir.
Sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye oranlarındaki belirsizlikler ve değişiklikler her geçen gün iş motivasyonunu daha da bozmakta, çalışanlar arasında çatışmalara neden olmaktadır. Mevcut performans sisteminin deyim yerinde ise son kullanma tarihi çoktan geçmiştir. Döner sermaye bir bahşiş değil, çalışanın emeği sonunda elde ettiği hakkıdır. Ancak ne yazık ki halen ele geçen ek ödemelerin tüm sağlık çalışanları için emekliliğe yansıtılmadığı bir gerçektir. Ayrıca ve bir an önce sağlıkta daha adil bir ek ödeme sisteminin ikame edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır.
Sözleşmeli personel istihdamı ve taşeron firma çalışanlarının durumu sahada en çok tartışılan konulardan biridir. İş güvencesi tehdidi altında olan çalışanlar ile sağlıkta daha nitelikli bir sonuç elde etmeye çalışmak haksızlıktır. Sağlıkta farklı istihdam modellerine son vermek yerine istihdam türleri daha da karmaşık hale getirilmektedir. Sağlık hizmetlerinin yalnızca kamu çalışanı eli ile gördürülmesi gerçeği göz ardı edilmektedir.
Sağlık ortamında yaşanan şiddet, diğer çalışma alanlarına göre 16 kat daha fazladır ve günden güne de artmaktadır. Hemen her gün bir hekimin, hemşirenin, paramedik veya acil tıp teknisyeninin darp edildiğine şahit oluyoruz. Henüz sağlıkta şiddeti önleyici özel yasal tedbirlerin alınmadığı ve bir eylem planının oluşturulmadığı görülmektedir. Sağlık Bakanlığı, Sağlık-Sen ve Hayasad işbirliği ile başlattığımız “Emeğe saygı, şiddete sıfır tolerans” programı çerçevesinde çalıştaylar düzenlenecektir. Bu çalıştaylar sonucunda sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik ciddi sonuçların ortaya çıkacağına inanıyoruz.  
Kamu hastane birlikleri ve teşkilat yasası ile gündeme gelen değişiklikler, sağlık çalışanlarının devam eden sorunlarına çözüm getirmediği gibi yeni tartışmalara ve güvensizliklerin de artmasına neden olmaktadır. Sağlıkta örgüt geliştirme süreçlerinde tüm taraflarla bir araya gelinmeli ve ortak akıl ile hareket edilmelidir.
Bugün 14 Mart Tıp Bayramı… 14 Mart Tıp Bayramı'nı bu yıl da sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen ve artık bir yumak haline gelmiş sorunların gölgesinde kutluyoruz. 
Bugün sağlık hizmetleri alanında pek çok sorundan söz etmek mümkündür. Bu sorunların çözümü için sağlık ordusunun sesine kulak verilerek yetkililerin gerekli adımları atması gerekmektedir. Sağlık hizmeti ekip işidir. 14 Mart, sağlıkta dönüşümün yükünü taşıyan ve sağlık hizmetlerini kaliteli bir noktaya getiren tüm sağlık çalışanlarının bayramı olarak kutlanmalıdır. Bu vesile ile Sağlık-Sen olarak insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç edinen bu kutsal ve saygın meslek mensuplarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyoruz.