18 Mart 2012 Pazar günü gerçekleştirilen anma törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Garnizon Komutanı J. Alb. Selçuk Boz, Belediye Başkanı Vekili Recep Oğuzcan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdür Lütfü Sönmez, Askerlik Şubesi Başkanı Prs. Alb. Rıza Beşer, daire müdürleri, askeri erkân, şehit yakınları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Tören, Karaman Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'ndan sonra günün anlam ve önemine dairbir konuşma yapan Jandarma Kıdemli Başçavuş Oğuz Sarı konuşmasında özgürlük ve bağımsızlığı uğruna canını seve seve feda ederek şehadet mertebesine ulaşmış şehitlerimizin Türk milletin ölümsüzlüğünü ve Çanakkalenin geçilmeyeceğini bütün dünyaya verdiği mücadele ile gösterdiğini belirterek, bayrağı ve bağımsızlığı uğruna geride bırkatıklarının namus, şeref ve haysiyetini korumak, devletin ve milletin bağımsızlığnı devam ettirmek için şehit ve gazi olan asker, polis ve diğer kamu görevlilerinin kahramanlıklarının Türk milletinin kalbinde ölümsüzleşmektedir. Bu nedenle 1. Dünya savaşında başta Çanakkale cephesi ve diğer kara ve deniz savaşlarında dünyada emsali görülmemiş bir vatan savunması veren yine tarihte eşine rastlanılmayan dört bir yandan her tarafı işgal edilmiş olan aziz vatanımızın düşman işgalinden kurtarılmasında canını esirgemeyen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz ” dedi.

Atatürk Anıtındaki çelenk sunma töreninin ardından program şehitlik ziyaretiyle devam etti. Garnizon Komutanlığı Şehitliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşın'ın okunmasıyla başlayan program, aziz şehitlerimiz için saygı atışı yapılmasıyla devam etti. Daha sonra Vali Süleyman Kahraman şehitlik defterini imzaadı. Vali Kahraman, Şehitlik Defterine yazdığı metinde duygularını şu ifadelerle dile getirdi: “Aziz milletimizin gücünün ve kudretinin abidesi olan Çanakkale Zaferi, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen milletimiz için ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Bu büyük zaferi her zaman yaşatmak, bu aziz milletin her ferdinin boynunun borcudur ve biz bu bilinçle bu büyük zaferi her daim hatırlayacak ve hatırlatacağız. Bu duygularla, bu mukaddes topraklar uğruna eşsiz bir mücadele örneği sergileyen, hiç çekinmeden canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla yad ediyorum.”

Şehitlik defterinin imzalamasından sonra şehitlerimiz ve gazilerimiz için dua edilerek, şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Garnizon şehitliği ziyaretinin sonra Vali Süleyman Kahraman ve beraberindeki heyet, polis şehitliğine geçti. Vali Süleyman Kahraman burada da şehitlik defterini imzaladıktan sonra şehit mezarlarına karanfil bıraktı ve şehit yakınlarıyla görüşerek acılarını paylaştı. Yapılan duaların ardından şehitlikteki program sona erdi.

Vali KAHRAMAN ve beraberindeki heyet daha sonra 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferini dolayısıyla Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlama programına katıldı. Vali Süleyman Kahraman ve beraberindekiler Piri Resi Kültür Merkezi'nde açılan Çanakkale Deniz Zaferi Sergisi'ni gezdikten sonra, Özel Başarı Koleji öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatroyu izledi.

Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldiler

18 Mart 2012 Pazar günü Karaman Polisevi'nde düznelenen yemeğe Vali KAHRAMAN'ın yanı sıra Garnizon Komutanı J. Alb. Selçuk BOZ, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal ÇOKDİNÇ, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ, Askerlik Şubesi Başkanı Prs. Alb. Rıza BEŞER, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Vali KAHRAMAN, masaları tek tek gezerek şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi ve şehit aileleriyle ve gazilerle bir süre sohbet etti. Düzenlenen yemeğin ardından bir konuşma yapan Vali KAHRAMAN yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi'nin aziz milletimizin vatanıyla olan muhabbetini ortaya koyan eşsiz bir abide olduğuna dikkat çekerek: "Çanakkale'de milletimizin gösterdiği direniş, bir vatanın nasıl sevilebileceğinin en eşsiz örneğidir. Bizim insanımız vatanından ayrı düşmeyi en büyük ayrılıklardan biri kabul etmiştir. Bu sevgiyle eşinden, anasından babasından, çoluğundan çocuğundan ayrı kalmış ve hiç çekinmeden yeri geldiğinde canını ortaya koymuştur. Bugün aynı sevgiyi gösteren şehitlerimizin aileleriyle ve gazilerimizle bir araya gelmekten onur duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Çanakkale aziz milletimiz için, gelecek nesillerimiz için nasıl ilham kaynağı ise, bugün hiç çekinmeden canlarını ortaya koyan gazilerimiz ve şehitlerimiz de aynı şekilde yetişecek nesillere ilham kaynağı olacaktır. Onlar sevgiyi, onların fedakârlığı ve cesareti ile idrak edecekler inşallah. Bugün Çanakkale Zaferimizi bir kez daha hatırlıyoruz ve aynı onurla tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Dünya Çanakkale'de inancın ve cesaretin, maddi imkânlardan çok daha önce geldiğine şahit olmuştur. Bu sevgiyi, bu inancı, bu cesareti ortadan kaldırabilecek hiçbir güç ya da silah olamaz. Biz şehitlerimizin ve gazilerimizin mukaddes emanetini nesilden nesile aktaracak ve bu mukaddes emaneti daima hatırlayacak ve hatırlatacağız. Huzurlarınızla Çanakkale Zaferi'ni en samimi duygularla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi, tüm vatan kahramanlarını bir kez daha yad ediyorum. Allah onları rahmetiyle kuşatsın inşallah"dedi.