Vali Murat Koca;
Vali Murat Koca, 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı.
Vali Koca yayınladığı mesajında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve Milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un,  97. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesi veren Türk Milleti, topyekûn savaşarak bu toprakları vatan yapmışlardır.
Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin gösterdiği, eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, bağımsızlığından taviz vermeyen Türk Milleti, dünya üzerindeki varlığını, sahip olduğu vatan sevgisi ve hürriyet özlemine borçludur.
Bugünde bu duyguların yaşatılması için hepimize özelliklede Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir.
Sevgili Gençler, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bu istiklal şuuruyla yetişen  sizlere emanet edildi. Sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim almanız devlet ve millet olarak en önemli amacımızdır.
Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir.
Gençlerimizin emanetinde bulunan Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyoruz.
Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan;
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayıp, Cumhuriyetin ilanıyla neticelenen bağımsızlık mücadelesinin, aziz milletin birlik ve beraberliğinden aldığı güçle hiçbir engel tanımayacağını tüm dünyaya ilan ettiğini bildirdi.
Başkan Çalışkan mesajına şu ifadelerle devam etti: “İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyduğumuz güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir. Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetimiz, siz gençlere emanettir. Bu emaneti korumak, yüceltmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için çok çalışmalısınız. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Mücadelesinin 97. yıl dönümünde, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen;
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları söyledi: "19 Mayıs 1919’da memleketimizin düşman işgalinden kurtarılması ve milletimizin bağımsızlığı için istiklal mücadelemizin ilk adımı atılmış, devamında millet iradesine dayanan Türkiye Cumhuriyeti devleti kurularak bu anlamlı süreç geleceğimizin teminatı olan gençlerimize emanet edilmiştir.
Şüphesiz gençlerini en iyi şekilde yetiştirerek hem ülkesinin hem de insanlığın hizmetine hazırlayan milletler, medeniyet yarışında daha üst seviyelere çıkarak insanlığın umudu olabilirler. Gençlerimizin işini iyi yapan, ahlaklı, insanlara karşı sevgi ve saygı içerisinde, sorumluluğunu layıkıyla taşıyabilen bireyler olmaları en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm Türk milletinin ve gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu;
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu yayımladığı mesajında; “19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Anadolu’nun bağımsızlık meşalesini yakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği bu önemli günün 97. yıldönümünü kıvanç ve coşkuyla idrak ediyoruz.
19 Mayıs 1919 tarihi, Türk milletinin bağımsız yaşama iradesini ortaya koyduğu bir başlangıçtır. Milli mücadele hedefine giden yoldaki ilk adımdır. "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan mücadeleyi bu gün başlatmıştır. Bu mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlığı ve bu ülkenin geleceğini her zaman güvendiği, inandığı Türk Gençliğine emanet etmiştir.
Atatürk’ün her konuda güvendiği ve bugünü bayram olarak armağan ettiği Türk Gençliği; ecdadımızın kahramanlık ve fedakârlıklar sonucu bağımsız kılarak bizlere emanet ettiği cennet vatanımızı, ecdadının güvenine layık olarak tarihlerinden aldıkları güç ve ilham ile çok daha ileri noktalara taşıyacaklardır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer;
“19 Mayıs 1919; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milli mücadelenin başlatıldığı, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının ilk adımının atıldığı gündür.
19 Mayıs 1919’da atılan o ilk adım, Ulusumuzun, kendi vatanında, özgür ve bağımsız olarak onuruyla yaşama kararlılığının tüm Dünya’ya haykırıldığı gündür.
Türkiye’yi, laik ve demokratik yapısıyla her alanda çağdaş bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak hepimizin en önemli sorumluluğu olmalıdır. Ulu Önder Atatürk’ün bu günü ülkemizin ve insanlığın umudu ve yarınların güvencesi olan gençlere emanet etmesi, gençlere inancının, sevgisinin ve güveninin bir göstergesidir. Gençlerin de bu güvene layık olacağından hiç şüphemiz yoktur.
Türk Ulus’unun, onuru ile yaşayabilmesi için Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık ışığı sonsuza kadar yolumuzu aydınlatacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, vatandaşlarımızın Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum”

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü;
Milli Mücadele'nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir.
Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919, ulusal bağımsızlığımıza doğru atılan önemli bir adımın başlangıcıdır.
İşte 19 Mayıs 1919'da başlayan bu süreç milli mücadele sürecidir, Kurtuluş Savaşımızdır. Var olma mücadelesinin başladığı tarihin Gençlik Bayramı olması, gençlerimizin bu coğrafyanın hangi şartlarda vatan olduğunun bilincine varıp sorumluluk almaları konusunda güzel bir mesajdır. Ülkemizi Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma gayretleri Türkiye gençliği tarafından devam ettirilmektedir ve daima devam edecektir.
Biz de AK Parti olarak, kuruluşumuzdan itibaren her zaman gençliğe güvendik ve değer verdik. Gençlik kollarımızı merkezden beldelere kadar teşkilatlandırdık. Her kademedeki yönetim kurullarımızda gençlerimizi görevlendirdik. Milletvekilliği seçilme yaşını 25'e indirdik. Gençlerimizin proje ve çalışmalarını her zaman destekledik.
AK Parti iktidarı olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedeflerini sürdürme gayretlerine önemli bir ivme kazandırdık. Büyük anlamlar taşıyan 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Varlığımızın ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yüksek ideal ve donanımla yetiştirip 19 Mayıs'ın anlam ve önemini idrak etmiş olarak milletimizin daha güzel günlere ulaşmasını temenni ediyor, gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca;
Onurlu bir şahlanışla, İstiklal mücadelemizin başladığı gündür bu gün. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz, Vatanımızın birliği, beraberliği ve kardeşliğini sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacaktır. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs günü, aynı zamanda hafızalarımızda çok önemli yer tutan destansı başarıların da kaynağıdır. Onun için aziz milletimiz, bilhassa gençlerimiz, 19 Mayıs ruhuyla birlikte istiklalimize ve istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır.
Milli birlik ve beraberlik duygularının önemine işaret eden bu tarih tüm milletlere örnek teşkil etmiştir. Genç, yaşlı demeden herkesin vatan sevgisiyle canını hiçe sayarak girdiği İstiklal mücadelemizin sembollerinden olan bu tarihin geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan edilmesi de son derece anlamlıdır.
Gençlerimize adanan bu tarihi günü kurtuluş mücadelemizde yaşadıklarımızı nesilden nesil’ e aktararak, bugünlere kolay gelmediğimizi belirtmektir. Gençlere ve milletimize düşen en önemli görev ise devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmaktır. Kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, kalkınmış ve gelişmiş bir ülke bırakmak olması gerekiyor. Bu duygularla; başta geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy;
"Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlatmış olduğu bağımsızlık hareketi, birlik ve dayanışma ruhuyla birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve milli mücadelemiz zaferle sonuçlanmıştır. Verilen büyük mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti ise Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir"
Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak değerlendiriyoruz. Bizim bütün çabamız ülkesine, tarihine, diline, dinine sahip çıkan nesiller yetiştirebilmektir.
19 Mayıs 1919, Türk Milletinin Bağımsızlık ve Özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, Ulusal değerlerin yeşerdiği, Kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olmuştur. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Bu bağlamda gençlerimize büyük sorumluluk düşmektedir.
"Geleceği, Türk gençliği aydınlatacak ve gelecek, gençliğin ellerinde yükselecektir. Gençlerin doğru ve kararlı adımlarıyla Türkiye'yi geleceğe taşıyacağına yürekten inanıyoruz.
Biliyoruz ki Gençlerimiz bu davanın birer neferi olma yolunda gururla ilerliyorlar, bize düşen onlara inancımızın tam olduğunu göstererek en büyük desteği vermektir. Ülkemizin daha çok gelişmesi ve kalkınması ancak gençlerimiz sayesinde olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bütün hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

KTSO Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay;
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda; “Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs, Türk milletinin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır. 19 Mayıs 1919 milli mücadelemizin başladığı, bizler için çok derin anlamlar içeren tarihi bir gündür. Bugünlere kadar uzanan büyük bir kahramanlık öyküsünün başlangıç günüdür. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün bir millet onur ve namus savaşını zaferle sonuçlandırmış ve genç nesillere çok aziz bir emanet bırakmışlardır. Gençlerimizin bu emanete sonuna kadar sahip çıkarak ülkemizi en medeni, en gelişmiş, en çağdaş ülkeler arasında daimi kılacağından asla şüphemiz yoktur.
Bu inançla gençlerimizin ve tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlar, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi ve saygıyla anarız.” ifadelerine yer verdiler.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı;
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. Yıldönümü kutlu olsun.
Türk milletini ölüm ve esarete mahkûm, vatanımızı da işgal ve sömürmek isteyen Haçlı emperyalizmine karşı, iman, azim ve kahramanlık ruhuyla verilen İstiklal Savaşı’nın başlangıcıdır 19 Mayıs 1919 Atatürk’ün T.C. Devletini ve Türk İstiklalini müdafaa ve muhafaza etmeyi; Türk Gençliğinin 1.vazifesi olarak öğretmesi çok anlamlı ve dikkat çekicidir. Gençliğe Hitabe; 10 bin yıllık Türk tarihinin özetidir!
Türk Milli Eğitimi; Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, İstiklal Marşı İstiklal Savaşı ve Kuvay-ı Milliye ruhu üzerine temellendirilmelidir! Hal böyleyken bu gün, kendi ordusuna, polisine, okul, hastane, ev, araba… Saldıran, yakan, yıkan ve kurşun sıkan gençlik nereden ve nasıl türedi? Emperyalistlerin kurup kontrol ettiği Kurtuluş Savaşına karşı çıkan o zararlı dernekler, cemiyetler yeni ad ve kisvelerle yeniden hortladı.
Okullarımızda Andımız niçin kaldırıldı? Milli gün ve bayramlarımız türlü bahanelerle kutlanmaz oldu, nerdeyse kaldırıldı, sönükleştirildi… Basında çöplere atılan, yakılan Gençliğe Hitabe, İstiklal Marşı, Atatürk Resimleri ve tekmelenen Atatürk Büstleri ile ilgili haber, fotoğraf vb. görüntülerle ne yazık ki sıkça karşılaşır olduk!
Gençliğimiz; hem terör, uyuşturucu, hem de dini, ahlaki, kültürel yozlaşmanın pençesine, tuzağına düşürüldü… Milli, manevi değer ve duygulardan mahrum bırakılan gençlikle yarınlarımız nasıl teminat altında olabilir?
Türk’ten, Türkçeden, Türklükten, Atatürk’ten rahatsız olan herkes; Haçlı-Siyonist emperyalizmin gönüllü askeri, işbirlikçi maşasıdır!
Vatanımızın parçalanmış haritalarını tekrar tekrar gözümüze sokmak ne demek?
Bugün ülkemizde olup-biten ve her gün gelen şehit tabutlarının sebebi budur!
Türk gençliği ve her yaş ve mevkideki her insanımız, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini aklına, hayatına yol gösterici olarak almalıdır.
Atatürk ve silah arkadaşları ve Türk milleti İstiklal Savaşı’nı din, namus, vatan, devlet ve hürriyet uğruna yapmışlardır. Şu husus çok iyi bilinmelidir ki: Din maskesiyle, kuruluş ruhuna ve İstiklal Savaşı kadrolarına düşman ve karşı olanlar; aynı zamanda Haçlının dostu, İslam’ın da düşmanlarıdır.
Bugün bayrak inmesin, ezan dinmesin diye canını feda eden kahramanlarımız, Kuvay-ı Milliye ruhuyla savaşıyor. Türk milletinin birlik ve beraberliği, huzuru, refahı ve devletimizin bekası için çalışan herkesin; Allah yar ve yardımcısı olsun.
Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları, tüm şehit ve gazilerimizi; rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, devletimiz ve milletimiz var, İstiklalimiz de tam olsun.
Türk gençliğinin bayramını kutluyor onların adına; tüm şehitlerimizin ana-baba ve eşlerinin ellerinden hürmetle öpüyorum.